Fashionable fashion met een (h)eerlijk gevoel

Bij Menquiry zijn we blij met de komst van meer kledingmerken die zich bewust zijn van hun impact op het milieu. Voor consumenten wordt het steeds makkelijker om duurzame kleding te kopen. Kleding bijvoorbeeld uit biologische materialen of waarbij het productieproces duurzaam is ingericht… Again and Again

Buiten het kopen van nieuwe kleding zien we ook een trend in tweedehands kleding. Hierbij loop je uiteraard wel de kans dat die kleding ook gebruikt oogt en aanvoelt. Veel mensen willen graag iets bijdragen, maar verwachten ook kwaliteit. Bovendien… het oog wil ook wat. Dat een combinatie van duurzame productie, fashionable kleding en sociale verantwoordelijkheid hand in hand gaat hebben we letterlijk… aan den lijve mogen ondervinden!

Hergebruikte materialen

Gelukkig zijn er steeds meer fabrikanten die zien dat wat voor de een afval is, voor de ander een waardevolle grondstof kan zijn. Ook gebruikte kleding kan prima materiaal zijn om iets nieuws te fabriceren. Zo draag je een nieuw kledingstuk van hergebruikte materialen. Dat klinkt natuurlijk mooi, maar kun je daarmee écht fris en hip voor de dag komen? We probeerden de kleding van Again and Again Fashion om te ontdekken dat dit meer dan prima te combineren is.

Duurzame kleding van eigen bodem

Met de komst van ‘Again and Again fashion’ heeft Nederland een solide en duurzaam kledingmerk op eigen bodem. Dit startende bedrijf uit Etten-Leur wordt vol passie gerund. Bij Again and Again kijken ze verder dan een seizoen of trend. De stijlvolle kleding is ontworpen om seizoenen lang mee te gaan, zowel qua design als qua kwaliteit.

Fashionable fashion met een (h)eerlijk gevoel

De T-shirts, polo’s en truien worden gemaakt van eerder gebruikt textiel. Zij sorteren bijvoorbeeld oude politie shirts of oude werkpakken op kleur en samenstelling, daarna worden deze gewassen en verwerkt tot nieuwe garen. Simpel en doeltreffend in z’n eenvoud, maar wel een uitdaging om het productieproces zo in te richten dat het daadwerkelijk duurzaam is en de kleiding bovendien aantrekkelijk genoeg is om aan de man/vrouw te brengen. Dat doet Again and Again goed in onze ogen. Geen fast fashion, geen vervuiling, maar stijlvolle kleding zonder rest- of snij-afval. In onze ogen is dit de toekomst; Kleding verzamelen, deze fijnmalen, hier weer garen en doek van maken om uiteindelijk tot uitstekende kleding te komen van hergebruikte materialen. Bovendien kun je hier ook nog eens prima voor de dag komen!

Duurzame en sociale productie

De productie vindt plaats in Nederland, voor het grootste deel althans. Je weet als koper dus dat het productieproces volgens alle Nederlandse veiligheidsvoorschriften verloopt (ook verklaart het merk zicht te hebben op de behandeling en vergoeding van de productie buiten ons land). In Nederland zijn enkele technische medewerkers in dienst, daarnaast heeft Again and Again een sociaal project opgezet, waarbij medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt bijdragen aan de productie.

De kleding wordt niet in bulk geproduceerd en bedrukt, er zijn kleine voorraden en de kleding wordt na bestelling bedrukt. Op die manier is de kans op mogelijke restpartijen minimaal. Klanten zien bij het bestellen ook direct hoeveel producten er daadwerkelijk op voorraad liggen en dienen dus wel rekening te houden dat direct het juiste besteld wordt (maak je toch een fout, dan claimen ze hier niet moeilijk over te doen).

Eerder gebruikt… Again and Again

Wij gingen op pad met een lekkere sweater, een klassieke polo en een T-shirt. Bij alle kledingstukken zagen we dat de kleur niet helemaal egaal was. De goede kijker merkt op dat de materialen eerder gebruikt zijn, er zit een kleine ‘spikkel’ in de kleding. In onze optiek gaf dit de kleiding juist iets extra’s, in ieder geval maakt het de kleuren wat natuurlijker en is het is verre van storend. Een hoog sensitief persoon zal wellicht iets merken van de stof, juist omdat deze is samengesteld uit gebruikte materialen, niet gebleekt en nieuw is. Wij vonden het draagcomfort meer dan uitstekend en de afwerking van hoge kwaliteit.

Fashionable fashion met een (h)eerlijk gevoel

Het logo, een strak vormgegeven ‘recycle icon’ (en vaak ook de naam) prijkt op alle kledingstukken, een gemakkelijke mogelijkheid om met anderen het gesprek aan te gaan over de vervuilende kledingindustrie en de missie om hier een andere draai aan te geven. Zij maken het mogelijk om katoen keer op keer te gebruiken en doen hun uiterste best om de duurzaamheidscirkel rond te maken. Feitelijk mogen we deze organisatie daarom 100% circulair noemen. Een extra leuke gimmick vinden we dat je bij het aantrekken van een kledingstuk aan de binnenzijde direct ziet staan hoeveel je bespaart aan katoen, olie, water, chemicaliën en CO2, dan draagt andere kleding direct een stuk ongemakkelijker…

Extra sociaal

Dat Again and Again social responsibility serieus neemt, wordt duidelijk in een mooie actie die zij bedachten voor Oekraïne. Zij doneerden in maart voor ieder kledingstuk dat besteld werd eenzelfde kledingstuk aan gevluchte Oekraïners. Dit omdat zij beseffen dat mensen die halsoverkop het land uit vluchten, lang niet alle kleding kunnen meenemen. Again and Again voegt hiernaast ook nog extra items toe die normaliter weer in de shredder zou belanden vanwege een klein foutje in de productie. Prima om te dragen dus, helemaal voor mensen die huis en haard hebben verlaten. Wij vinden het vooral mooi om te ervaren hoe zij hier weinig reuring aan geven en het echt doen vanuit een intrinsieke motivatie. Voor ons een extra reden om jou aan te raden om direct een fijn kledingstuk uit te kiezen dat extra lekker draagt omdat je weet hoe het tot stand is gekomen en welk statement je hiermee maakt!

Fashionable fashion met een (h)eerlijk gevoel

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Grand Theft Auto VI toont het luxe en ruige leven in Vice City

De eerste teaser van de langverwachte opvolger van Grand Theft Auto V knalde ons deze week tegemoet. Het doel van GTA VI is duidelijk....

Een week lang op de Indian FTR Sport | Motortest

Ik mocht een week lang rijden op de nieuwe Indian FTR Sport. Eentje in Black metallic met rode graphics. Niet alleen het normale woon-werk...

Joaquin Phoenix is de nieuwe Napoleon

Napoleon Bonaparte was naast een briljant generaal tijdens de nadagen van Franse revolutie ook een gewiekste keizer en dictator die zonder problemen miljoenen...