Hoe kan je dit jaar wel je goede voornemens / afvallen volhouden?

Of het nu is om in een bepaalde kledingmaat te passen of gewoon om gezonder te zijn, afvallen is het doel van veel mensen bij het begin van een nieuw jaar. Maar, zoals iedereen weet, is het niet altijd gemakkelijk om dat voornemen in toom te houden. Het kan moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven en je doel te bereiken. Wij spraken met Tibor Koppers van High End Nutrition en RiCoded over het volhouden van je goede voornemen om af te vallen.

Het hebben van een plan is volgens Tibor essentieel. Daarnaast het stellen van realistische doelen en het bijhouden van calorieën en voedingsstoffen. Ook (goed) gebruik van supplementen kan hierin een belangrijke rol spelen. Lees in dit artikel wat wij met Tibor bespraken.

Stel realistische doelen

De eerste stap om je goede voornemen om af te vallen vol te houden is het stellen van realistische doelen. Dit betekent dat je haalbare doelen moet stellen die zijn afgestemd op jouw levensstijl en behoeften. Als je bijvoorbeeld van plan bent vijf dagen per week te sporten, maar slechts twee uur per dag beschikbaar hebt voor lichaamsbeweging, dan is het beter om je doel aan te passen. Zorg er bovendien voor dat je SMART (specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden) doelen stelt, zodat ze gemakkelijker te volgen en te bereiken zijn. Zodra je realistische doelen hebt gesteld die passen bij jouw levensstijl en schema, dan pas kun je gaan plannen. 

Calorieën en voedingsstoffen bijhouden

Een van de beste manieren om je goede voornemen om af te vallen vol te houden is door de calorieën en voedingsstoffen die je elke dag inneemt bij te houden. Wil je afvallen; dan moet je meer calorieën verbranden dan je binnenkrijgt. Het kan handig zijn om apps of websites voor het bijhouden van voeding te gebruiken, zoals MyFitnessPal of Cronometer, zodat je gemakkelijk kunt bijhouden wat er elke dag in je lichaam gaat. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste hoeveelheid calorieën eet op basis van je doelen en dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt uit voedingsmiddelen als fruit, groenten en magere eiwitten. 

Hoe kan je dit jaar wel je goede voornemens/afvallen volhouden?

Bovendien, als er bepaalde voedingsmiddelen of dranken zijn die grote hoeveelheden calorieën bevatten, zoals frisdrank of snoep, dan kan het nuttig zijn om te minderen of deze items helemaal te elimineren om je doel sneller te bereiken.

Gebruik van supplementen 

Naast het bijhouden van wat er elke dag in je lichaam komt via apps voor het bijhouden van voedselinname of websites zoals MyFitnessPal of Cronometer, is een andere geweldige manier om te helpen die voornemens voor het afvallen te bereiken het nemen van Fit Meal Vegan van RiCoded. Deze voedingslijn is tot stand gekomen door een samenwerking van Rico Verhoeven met High End Nutrition. Deze supplementen bieden een scala aan voordelen als het gaat om het verliezen van gewicht, zoals een verhoogd energieniveau dat intensievere trainingen mogelijk maakt en het verminderen van hunkeringen, waardoor het vasthouden aan gezonde eetgewoonten gemakkelijker wordt dan ooit tevoren!

De brede selectie van High End Nutrition omvat producten als zoals vetverbranders voor zowel mannen als vrouwen samen met eiwitpoeders die kunnen helpen spiermassa op te bouwen en tegelijkertijd vet te verbranden! Al deze producten bevatten natuurlijke ingrediënten dus je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele schadelijke effecten van het regelmatig innemen ervan na verloop van tijd!

Geniet van lekkere dingen

Het ook belangrijk om met mate van lekkere, minder gezonde, voeding te genieten. Je kunt echt wel een keer uit gaan eten zonder rekening te houden met wat je binnenkrijgt. Een goede regel om wekelijks te hanteren is de 20/80 regel. Waarvoor 20 staat voor slecht en 80 voor goed; niet andersom 😉

Tot slot

Een goed voornemen hebben om af te vallen hoeft niet moeilijk te zijn, als je het goed doet! Begin met het stellen van realistische doelen die zijn afgestemd op iemands levensstijl en gebruik vervolgens voedingsapps of websites zoals MyFitnessPal of Cronometer om de calorie-inname gedurende de dag in de gaten te houden en ongezonde snacks te vermijden waar mogelijk! Door deze tips op te volgen ben je goed op weg om al je gezondheidsdoelen te bereiken!

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Een week lang op de Zero DSR/X | Motortest

Een week lang rijden op de nieuwe ge-upgrade (dual sport racing motor) Zero DSR/X (White Pearl) op pad. Niet alleen het normale woon-werk verkeer,...

Waarom we niet zonder een goede kop koffie kunnen

Velen van ons kunnen niet zonder koffie. Een groot deel van de bevolking kan niet eens zonder functioneren! Waarom is koffie een belangrijk deel...

De iPhone 15 is een evolutie en heeft USB-C

Elk jaar in september is het in het Amerikaanse Cupertino feest. Dan houdt Apple het evenement waar elke Apple fanboy en fangirl jaarlijks reikhalzend...