Het personeel is het visitekaartje van het bedrijf. Waar bedrijfskleding voorheen alleen functioneel diende te zijn, vinden ondernemers het nu vaak minstens zo belangrijk dat de kleding met de trends meegaat. Het personeel creëert mede de herkenbaarheid voor je bedrijf en stralen uit waar je voor staat. Onderscheidende werkkleding is daarom dé manier om het bedrijf goed op de kaart te zetten. Wil jij weten met welk type bedrijfskleding jouw bedrijf goed voor de dag komt? Ontdek dan hier de nieuwste trends op het gebied van bedrijfskleding!

Personalisatie

Werkkleding is allemaal een stuk minder traditioneel en wat stoerder. Mooie jeans, stoere spijkerbroeken, lederen schorten. Het hele strakke, formele is uit en hip en eigenwijs is in. Wil je meegaan met deze trend, maar toch een uniforme uitstraling behouden? Laat dan je eigentijdse bedrijfskleding bedrukken, om toch die uniforme, herkenbare look te creëren. Zo kun je stoere lederen schorten voor horecapersoneel, bijvoorbeeld laten bedrukken met het bedrijfslogo. Ook denim leent zich overigens uitstekend voor een gepersonaliseerde opdruk.

Duurzaamheid

Ook in de bedrijfskledingbranche is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Steeds meer mensen en bedrijven vinden het belangrijk waar hun kleding vandaan komt. De vraag naar circulaire bedrijfskleding neemt de laatste jaren dan ook enorm toe. Bij dit type bedrijfskleding staat het hergebruik van materialen en producten centraal. Bedrijven willen weten onder welke omstandigheden de bedrijfskleding geproduceerd is. Eerlijke behandeling en beloning, geen gebruik van chemicaliën en een lage milieubelasting, zijn daarbij cruciaal. Een stoere, verantwoorde look met gebruik van eerlijke materialen, is daardoor dé trend.

Werkkleding vs fashion

Met alleen zwarte, witte en grijze bedrijfskleding, kom je als ondernemer allang niet meer weg. Kleur is in! Bovendien is er steeds meer aandacht voor comfortabele bedrijfskleding: het personeel moet zich er lekker in voelen. Wat we wel zien is dat die comfortabele, minder formele bedrijfskleding, vaak opgeleukt wordt met een formeler accessoire. Denk bijvoorbeeld aan een jeans en shirt, in combinatie met een nette vlinderdas. Of laat je medewerkers juist een nette broek en shirt dragen, gecombineerd met een stoer denim schort. Ook bretels, bijzondere prints, halterschorten en stoere caps, zien we steeds vaker. Combineren mag en bijna alles is toegestaan. 

Prijsvariatie

Werkkleding als ‘branding’ voor je bedrijf. Kwaliteit is belangrijk, evenals de prijs. Omdat er veel meer kan is er tegenwoordig zowel dure als goedkope bedrijfskleding op de markt. De ondernemer kan het zo gek maken als hij zelf wil. 

Werkkleding en fashion! Wat zijn de trends?

<