Iedereen heeft andere voorkeuren als het om oordopjes gaat, maar er zijn een aantal aspecten waarop je kunt letten bij het kopen ervan. Waar ga je ze voor gebruiken, heb je voorkeur voor draadloos of niet, geluidskwaliteit, batterijduur etc.

Draadloos heeft veel voordelen

Het mooie is dat draadloze – het woord zegt het al – oordopjes geen draad aan te pas komt. Dit komt de bewegingsvrijheid ten goede. Hoe wild je bewegingen ook zijn, je hebt geen snoer, dus dat kan ook niet in de knoei komen te zitten. Een ander voordeel is je snoer op neer beweegt bij iedere stap die je zet; wat na verloop van tijd gaat irriteren.

Er zijn ook sport headphones en oordoppen verkrijgbaar met een afneembaar snoer, zodat het risico een van niet-opgeladen set oordoppen aanzienlijk word verkleind. Je kunt ‘m dan zonder snoer gebruiken als je wilt hardlopen en mocht je ‘m vergeten zijn op te laden, dan sluit je het snoer simpelweg aan.

Zijn er ook nadelen?

Jazeker, maar die wegen vaak niet op tegen de voordelen. Wat zijn die nadelen dan? Draadloze oordopjes moeten ergens hun energie vandaan halen, aangezien ze de stroom niet vanuit een kabel krijgen. Dit betekent dat je ze moet opladen. En ook dat je dit dus niet moet vergeten! Een uurtje crossfit in de planning, maar vergeten de doppen te laden? Jammer! Dan toch weer de oordopjes met snoer. Bovendien betekent opladen ook dat er ergens een kleine accu aanwezig moet zijn, waardoor draadloze oordopjes en headbands veelal zwaarder zijn dan hun tegenhanger met snoer. Gelukkig denken producenten met je mee en zijn de (In-Ear) headphones voorzien van een accu die lang mee kan.

Ten opzichte van de oordopjes met snoer zijn de draadloze bluetooth oordopjes vaak iets duurder. Dat prijsverschil is goed te verklaren, omdat de stroomvoorziening en de bluetooth techniek zijn geïntegreerd in de oordopjes zelf.

Het blijft een persoonlijke voorkeur

Toch blijft het kiezen van de juiste telefoon oordopjes natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Daarbij is het afhankelijk waarvoor je ze gebruikt. Gebruik je ze voor het sporten of eenvoudigweg onderweg naar je werk.

Draadloze oordopjes zijn een must! Of juist niet?

<