De nieuwe OMEGA Speedmaster Moonwatch 321 is een feit. OMEGA kondigde begin 2019 de langverwachte terugkeer van zijn iconische 321 mechanisme aan. In juli 2019 werd het eerste nieuwe uurwerk gepresenteerd. Een Moonwatch van platinum, dat draait op dat specifieke bewegingsmechanisme. Nu is het tijd om de stalen Speedmaster te voorzien van de legendarische 321 kracht.

Speedmaster ST

De Omega Speedmaster Moonwatch 321 Stainless Steel

Edward White was in 1965 de eerste Amerikaan die in de ruimte liep, hij droeg een Speedmaster ST 105.003 om zijn pols. Nu, meer dan 50 jaar na de eerste landing op de maan brengt OMEGA een uurwerk geïnspireerd op dat van Edward White. Na uitgebreid onderzoek, werd het 321 mechanisme gereconstrueerd met zijn oorspronkelijke specificaties.

Moonwatch 321 design

De 39.70 mm kast van de Moonwatch 321 is van roestvrij staal en heeft veel weg van de derde generatie stijl die Edward White droeg. De kast heeft een bezel in gepolijst zwart keramiek met een tachymeter schaal in wit enamel. De bekende Moonwatch wijzers, kleine seconden wijzer, 30-minuten recorder, 12-uurs recorder en chronograafwijzer sieren de zwarte wijzerplaat.

De Omega Speedmaster Moonwatch 321 Stainless Steel

De zwarte wijzerplaat siert de bekende Moonwatch-wijzers, kleine secondewijzer, 30-minuten recorder en 12-uurs recorder en centrale chronograafwijzer. Verzamelaars zullen blij verrast zijn met de diverse knipogen naar het verleden die in dit uurwerk zijn verwerkt. Vooral de vintage OMEGA logo’s en een iconische “Dot over Ninety” bezel.

LEES OOK  Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition

De Omega Speedmaster Moonwatch 321 Stainless Steel

Een bewegingsmechanisme zo mooi als de 321 mag gezien worden, en is altijd te bewonderen via de kristallen, saffieren achterwand. Het originele 321 mechanisme werd gelanceerd in de OMEGA Speedmaster in 1957, een aantal jaar later landde de eerste man op de maan. Nu, meer dan 50 jaar later, is het 321 mechanisme de drijvende kracht achter niet één, maar twee Moonwatch modellen, met als laatste toevoeging de OMEGA Speedmaster in roestvrij staal.

De Omega Speedmaster Moonwatch 321 Stainless Steel

<