Al meer dan een halve eeuw is de Omega Speedmaster getuige geweest van gebeurtenissen die de grenzen van fysiek uithoudingsvermogen en menselijke moed hebben getest, waaronder de eerste bemande maanlanding in juli 1969 en elke maanmissie sinds die tijd. De Speedmaster is een van de meest iconische uurwerken van Omega. De legendarische Speedmaster is een onderdeel van alle zes maanmissies geweest. En is een indrukwekkende weergave van de avontuurlijke pioniersgeest van het merk.

Deze Omega Speedmaster Professional “Moonwatch” heeft een zwarte wijzerplaat bedekt met een hesalite kristal horlogeglas. Gesierd door een kleine seconde sub-wijzerplaat, 30 minuten recorder en 12-uurs recorder samen met een centrale chronograaf wijzer. De zwarte bezel, met zijn tachymetrische schaal, is gemonteerd op een 42 mm roestvrijstalen kast en een bijpassende armband.

Omega Speedmaster Moonwatch box

De kern van deze chronograaf is het mechanische kaliber 861 van Omega, een uurwerk dat je met de hand dient op te winden. De Speedmaster Moonwatch wordt verkocht in een speciale ‘Moonwatch’ presentatie box, voorzien van een canvas NATO en een ”kopie” van de velcro NASA band. Daarnaast zitten er in de box een loupe en het gereedschap om zelf banden te wisselen en een boek over de avonturen van Speedmaster.

LEES OOK  De nieuwe Omega Seamaster James Bond editie

<