Bamford London x Land Rover LR001 horloge geïnspireerd op Defender

Bamford London en Land Rover hebben hun passie voor design en precisie verenigd voor de ontwikkeling van het exclusieve LR001-horloge. Dit exclusieve uurwerk wordt in een oplage van slechts honderd exemplaren uitgebracht. Net als de unieke Defender, die diende als inspiratie voor het horloge, is de LR001 van Bamford London ontworpen voor avontuurlijk ingestelde fijnproevers. Het horloge is een creatie van het designteam van Land Rover en wordt vervaardigdt door de experts van Bamford London.

Geheel volgens de designtaal van de Land Rover Defender combineert het LR001-horloge ingetogen oppervlakken. Met zijn 40 mm titanium kast en het hoogwaardige, automatische Sellita SW200-1b-uurwerk is de LR001 voor de eeuwigheid gebouwd. Het horloge is met de afwerking in ruthenium antraciet het toonbeeld van duurzaamheid door de lange levensduur.

Titanium design

Het aantrekkelijke design is uitgevoerd in grijs titanium met een grijze wijzerplaat die de technische precisie van het horloge benadrukt. De verlichting is verborgen onder de uitsneden in de wijzerplaat, wat voor een subtiele, groene tint zorgt voor gebruik bij weinig licht. Onderaan op de wijzerplaat is het subtiele opschrift ‘LR001’ aangebracht in het van Bamford London bekende aquablauw.

PU-leder op basis van maïs

Er is keuze uit vier soepele horlogebandjes van 18 mm op biologische basis, in zwart, marineblauw, lichtbruin en donkerbruin. De zwarte, lichtbruine en donkerbruine horlogebandjes zijn gemaakt van duurzaam PU-leder op basis van maïs. De marineblauwe band is vervaardigd uit Cordoba, geweven van gerecycled nylon en voorzien van een waterafstotende en duurzame coating. Deze horlogebandjes zijn dus een duurzaam alternatief voor traditioneel leder.

Bamford London x Land Rover LR001 horloge geïnspireerd op Defender

Het LR001-horloge is rechtstreeks bij Bamford London te koop, voor een prijs van £ 1.350 inclusief VAT (BTW). Meer informatie vind je op de website van Bamford London.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Een week lang op de Zero DSR/X | Motortest

Een week lang rijden op de nieuwe ge-upgrade (dual sport racing motor) Zero DSR/X (White Pearl) op pad. Niet alleen het normale woon-werk verkeer,...

Waarom we niet zonder een goede kop koffie kunnen

Velen van ons kunnen niet zonder koffie. Een groot deel van de bevolking kan niet eens zonder functioneren! Waarom is koffie een belangrijk deel...

De iPhone 15 is een evolutie en heeft USB-C

Elk jaar in september is het in het Amerikaanse Cupertino feest. Dan houdt Apple het evenement waar elke Apple fanboy en fangirl jaarlijks reikhalzend...