Een van de meest iconische bioscoopauto’s, gereden door Steve McQueen, zal volgend jaar worden geveild op een prestigieuze klassieke motorveiling in Florida. De duinbuggy uit de klassieker The Thomas Crown Affair uit 1968.  De auto waarin de King of Cool Faye Dunaway meenam tijdens een opwindende rit, wordt op 5 maart 2020 geveild door Bonhams.

Deze week werd bevestigd dat Stve McQueen’s Dune Buggy zal worden geveild op Bonhams ‘Amelia Island Auction’ gehouden op de Fernandina Beach Golf Club. Bonhams heeft ronduit geweigerd om een schatting op het Hollywood-voertuig te plaatsen. Al wordt verwacht dat het winnende bod aanzienlijk zal zijn.

Beschouwd als de eerste echte duinbuggy, werd de Meyers Manx ontworpen voor woestijnraces door Californische ingenieur, kunstenaar, botenbouwer en surfer Bruce Meyers.

Ze gebruikten meestal een ingekort Volkswagen Kever chassis en de platte viercilindermotor van de iconische VW buggy. Een paar flinke velgen en banden met profiel om grip te krijgen in mul zand, zorgden ervoor dat de buggy als een speer over het strand kon raggen.

Toch is deze filmauto anders, door toedoen van Steve McQueen zelf. Voordat de opnames startten, riep Steve McQueen de hulp in van motorlegende Pete Condos van Con-Ferr bekendheid om dit volledig unieke voertuig te bouwen.

LEES OOK  Alweer een nieuwe SUV, maar nu de Aston Martin DBX

Bonhams beschrijft het zelf als “het beroemdste item uit The Thomas Crown Affair”.

<