De Range Rover Sport SVR Ultimate Edition van Land Rover SVO

Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) introduceert een speciale uitvoering van de Range Rover Sport SVR. Deze Ultimate Edition is voor het eerst leverbaar in nieuwe, spectaculaire solid-kleuren waarin bijzonder fijne glasdeeltjes zijn verwerkt.

In combinatie met het Narvik Black dak en het door het personalisatieteam van SV Bespoke afgewerkte interieur maken de speciale kleuren de Range Rover Sport SVR Ultimate Edition extra aantrekkelijk. De Range Rover Sport SVR Ultimate Edition – voorzien van de 5.0 liter V8 Supercharged-benzinemotor met 423 kW (575 pk) – is de snelste en krachtigste auto in het Land Rover programma.

Reflecterende glasdeeltjes

De Range Rover Sport SVR Ultimate Edition is leverbaar in drie geheel met de hand afgewerkte lakkleuren. De nieuwe kleuren Maya Blue Gloss en Marl Grey Gloss zijn exclusief voorbehouden aan deze Ultimate Edition. Zeer fijne en sterk reflecterende glasdeeltjes in de effen blauwe en grijze solid-lak zorgen voor een intense schittering, als in een heldere sterrenhemel. De derde lakkleur, het diep-donkere Ligurian Black Satin, geeft de auto een ‘stealth’-uitstraling. Bij elke lakkleur is het dak van de Range Rover Sport SVR Ultimate Edition afgewerkt in het contrasterende Narvik Black.

De Range Rover Sport SVR Ultimate Edition van Land Rover SVO

Dat zelfs de kleinste details niet ontsnappen aan de aandacht die het SV Bespoke-team aan de auto besteedt, komt tot uiting in het gerasterde zwarte Range Rover woordmerk op de motorkap en achterklep. Daarvan zijn de randen uitgevoerd in contrasterend Fuji White. Die kleur komt ook terug op de ventilatieopeningen in de voorspatborden.

De motorkap met ventilatielouvres, gemaakt van Carbon Fibre en uitgevoerd in carrosseriekleur, de gesmede lichtmetalen 22-inch 5-Split Spoke lichtmetalen velgen in Gloss Black en de zwarte remklauwen versterken de uitstraling van de Ultimate Edition. Het dak, de buitenspiegelkappen, de grille, de luchtinlaten in het front en de afwerkingsdetails op de voorspatborden en de achterklep zijn uitgevoerd in Narvik Black.

423 kW (575 pk) V8 Supercharged

De Range Rover Sport SVR is de snelste, krachtigste en meest dynamische Land Rover ooit. De huidige, tweede generatie van het model wordt aangedreven door een 423 kW (575 pk) sterke versie van de 5.0 liter V8 Supercharged-benzinemotor. Die levert maar liefst 700 Nm trekkracht – voldoende om deze Ultimate Edition vanuit stilstand in slechts 4,5 seconden naar 100 km/h te versnellen. De topsnelheid bedraagt 283 km/h.

De Range Rover Sport SVR Ultimate Edition van Land Rover SVO

Het vakmanschap van het SV Bespoke-team is ook te zien in het interieur, dat is voorzien van speciaal voor deze versie gecreëerde, verchroomde SV Bespoke-badges op de B-stijlen, zwart geanodiseerde metalen schakelpeddels en verlichte dorpellijsten met het opschrift ‘Ultimate Edition’. Het interieur afgewerkt in Ebony en Cirrus is verder verfraaid met lichtgewicht Performance-stoelen voorzien van het SVR-logo in reliëf en bekleed met Ebony Windsor-leder en contrasterend Suedecloth.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Een eerbetoon aan Olympisch erfgoed: de nieuwe Lacoste Olympic Heritage Collectie

Lacoste brengt een levendig eerbetoon aan het Olympisch erfgoed met de onthulling van de nieuwe capsule collectie 'Olympic Heritage'

Nike x Hyperice: Innovatieve technologie voor training en herstel

Nike en Hyperice hebben de handen ineengeslagen om de training en het herstel van sporters naar een hoger niveau te tillen. Deze samenwerking heeft...

Roger Dubuis en Lamborghini: Een explosie van groen in de nieuwe flyback chronograaf

Roger Dubuis is al jaren nauw verbonden met de racewereld. Net als het Italiaanse sportwagenmerk Lamborghini wordt het horlogehuis gedreven door superieure techniek