Als Bond-fan berichtte ik al eerder over mijn belangstelling voor – outdoor & action sports waardige – Bond locaties. Zoals die van Spectre op de top van de Gaislachkogl op 3.050 meter in Sölden, waar de permanente tentoonstelling 007 Elements is gehuisvest. 007 Elements is een ultramodern en interactief experience centre dat volledig in het teken staat van James Bond, gelegen naast restaurant Ice Q dat in de film Spectre gebruikt werd als de ‘Hoffler Klinik’.

Ook schreef ik eerder dat gemotoriseerd 4WD offroad rijden mijn hart ook sneller doet kloppen. En dan bij voorkeur met een Land Rover Defender. Als nou deze twee – Bond en Land Rover ook nog worden gecombineerd, ben ik helemaal los.

Jaguar Land Rover & 007 Elements

Jaguar Land Rover en 007 Elements zijn een driejarige samenwerking aangegaan. Nog even over 007 Elements, bezoekers kunnen zich daar volledig onderdompelen in de wereld van James Bond.

Ook interactieve displays met technische informatie over Jaguar en Land Rover zijn onderdeel van de experience, net als de Land Rover Defender en de Range Rover Sport SVR die gebruikt zijn in Spectre.

Bezoekers maken ook kennis met de nieuwste technologie van Jaguar Land Rover, zoals het 90 kWh lithium-ion-batterijpakket en systemen voor kunstmatige intelligentie uit de elektrisch aangedreven Jaguar I-PACE.

Deze technieken zijn ook gebruikt voor de Jaguar C-X75 concept auto die in Spectre opdook in de bloedstollende achtervolgingsscène dwars door Rome.

Modellen van Jaguar en Land Rover geven sinds 1983 acte de présence in negen Bond-films. De eerste was Octopussy, waarin hoofdrolspeler Roger Moore een woeste ontsnapping deed in een Range Rover Classic, bestuurd door Bond-girl Bianca (Tina Hudson).

Mark Cameron, Jaguar Land Rover Experiential Marketing Director, zegt: “From one British icon to another, Jaguar Land Rover is proud to be part of 007 ELEMENTS, the new James Bond experience. We have collaborated with EON Productions and Cable Car Companies Sölden to showcase our Bond vehicles and latest technologies in this unique installation overlooking the Ötztal Alps.”

Op 12 juli 2018 opent 007 Elements zijn de deuren geopend. Meer informatie vind je hier.

<