Defender, Range Rover en Jaguar stuntauto’s uit NTTD onder de hamer voor goede doelen

Defender, Range Rover en Jaguar stuntauto’s uit No Time To Die spelen een hoofdrol bij een speciale veiling voor goede doelen ter gelegenheid van 60 jaar James Bond-films. Twee Defenders en een Range Rover Sport SVR gaan onder de hamer. Hoogst bijzonder is de Defender 110 (verwachte opbrengst: £ 300.000 – £ 500.000) die werd gebruikt voor de spectaculaire all-terrain-stuntscènes in No Time To Die.

Het is om precies te zijn de Defender met het unieke VIN (chassisnummer) 007. Deze Defender speelde niet alleen een rol bij de Bond filmopnames, maar ook bij promotieactiviteiten voorafgaand aan de première. De opbrengst van de auto komt ten goede aan het Britse Rode Kruis.

Defender 110 V8 Bond Edition

Een Defender 110 V8 Bond Edition, samengesteld door SV Bespoke en geïnspireerd door de Defenders in No Time To Die, gaat eveneens onder de hamer (verwachte opbrengst £ 200.000 – £ 300.000). Wereldwijd zijn slechts 300 Bond Editions geleverd en dit exemplaar heeft een uniek ’60 Years of Bond’-logo geëtst op het dashboard. De Defender is gebouwd volgens specificaties voor het Verenigd Koninkrijk en is volledig street legal. De opbrengst ervan komt ten goede aan de natuurbehoudsorganisatie Tusk.

De Range Rover Sport SVR stuntauto (verwachte opbrengst £ 80.000 – £ 120.000) speelde eveneens een rol in de spectaculaire all-terrain-achtervolging op hoge snelheid en is een van de zes exemplaren die voor de opnames zijn gebruikt.

Het stuntteam van No Time To Die koos de Jaguar XF (verwachte opbrengst £ 50.000 – £ 70.000) als perfecte achtervolgingsauto. Voor de veiling is een van de twee exemplaren ingebracht die te zien waren in de scène voorafgaand aan de aftiteling van de film. De Jaguars achtervolgden James Bond (Daniel Craig) en Madeleine Swann (Léa Seydoux) over de smalle, bochtige wegen van Matera in Zuid-Italië.

Defender, Range Rover en Jaguar stuntauto’s uit NTTD onder de hamer voor goede doel

Sixty Years of James Bond

De officiële, tweedelige liefdadigheidsveiling Sixty Years of James Bond omvat in totaal zestig kavels. Als eerste opent op 15 september de online veiling, die loopt tot James Bond Day op 5 oktober. De online veiling omvat 35 kavels met posters, rekwisieten, kostuums, memorabilia en belevingen uit alle vijfentwintig Bond-films. De Defender, Range Rover en Jaguar stuntauto’s behoren tot de 25 kavels van de live veiling, die op 28 september plaatsvindt bij Christie’s en EON Productions in Londen. Aan deze veiling kan alleen worden deelgenomen op uitnodiging. Fans en verzamelaars van over de hele wereld kunnen online bieden via Christie’s LiveTM.

Defender, Range Rover en Jaguar stuntauto’s uit NTTD onder de hamer voor goede doel

Praktische informatie

  • Het bijwonen van de live veiling op 28 september is alleen mogelijk op uitnodiging voor persoonlijke biedingen. Fans en verzamelaars van over de hele wereld kunnen online bieden via Christie’s Live, maar ook via de telefoon of door een schriftelijke absentee bid in te dienen.
  • De live veiling omvat 25 kavels met voertuigen, horloges, kostuums en rekwisieten uit de 25e film No Time To Die. De laatste zes kavels zijn gewijd aan de zes James Bond-acteurs. De online veiling opent op 15 september en loopt tot James Bond Day op 5 oktober. De online veiling omvat 35 kavels met posters, rekwisieten, horloges, kostuums, memorabilia en belevingen uit alle vijfentwintig films.
  • Net als bij de vorige drie officiële 007-veilingen bij Christie’s – die bij elkaar € 6.092.361 opbrachten – komt de opbrengst van de verkopen ten goede aan goede doelen. De voorverkoopstentoonstelling met highlights is van 15 tot 18 september gratis te bezichtigen in de hoofdvestiging van Christie’s, op King Street 8 in Londen. In beperkte oplage gedrukte catalogi zijn alvast online te bestellen via christies.com/james-bond.
Defender, Range Rover en Jaguar stuntauto’s uit NTTD onder de hamer voor goede doel

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Aston Martin DB12 is een forse evolutie

Met de nieuwe DB12 is Aston Martin klaar voor de toekomst. De auto valt vooral op door het ontbreken van een essentieel onderdeel. Dat...

Mark Zuckerberg heeft de Murph voltooid in een opmerkelijk korte tijd

Wij hoeven je niet te vertellen wie Mark Zuckerberg is. Maar misschien weet je nog niet dat hij onlangs indruk heeft gemaakt op fitnessfanaten...

Howlin’: The sunglasses of choice for both sports and leisure

Sports eyewear brand Vallon has taken a unique approach to its lifestyle sunglasses. Operating under the slogan “Classic style, maximum performance” they have made...