Tijdens de Los Angeles Auto Show in november vorig jaar presenteerde Rivian twee elektrische voertuigen: de R1T pick-up en de R1S SUV. Deze laatste is gebouwd op hetzelfde platform als de pick-up, geschikt voor zeven passagiers en in een stijl die ergens ligt tussen een Land Rover en een Jeep.

Investering Amazon

Recent investeerde Amazon met een aantal andere partijen in Rivian en haalde in totaal 700 miljoen dollar op bij de investeringsronde. Het is niet bekendgemaakt welk bedrag Amazon heeft geïnvesteerd, maar volgens Rivian was Amazon de belangrijkste investeerder.

Ondanks deze investering blijft Rivian een zelfstandig bedrijf. Er werken ruim 750 mensen voor Rivian in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Beide voertuigen hebben volgens de fabrikant een actieradius van meer dan 400 mijl (circa 640 kilometer). Ze zijn uitgerust met een accu van 180 kWh: bijna twee keer zoveel als bijvoorbeeld de Tesla Model S.

Rivian is van plan de pick-up en SUV in 2020 in de Verenigde Staten op de markt te brengen. Een jaar later wil de automaker de elektrische voertuigen ook buiten de VS aanbieden.

Ravian R1T pick-up
Rivian R1S SUV
<