Bloedsnelle primeur op de Salon van Genève 2020: de Czinger 21C hybride hypercar gaat aankomende 3 maart de gemoederen flink bezig houden in Geneve. Een plug-in hybride met twee V8 turbo’s en twee elektromotoren voor vierwielaandrijving die samen 1.250 pk leveren!

Made in Californië

Czinger is een klein bedrijf uit Californië, gespecialiseerd in snelle auto’s. Niet te verwarren met Singer, een klein bedrijf uit Californië, gespecialiseerd in snelle auto’s. Met name omdat je de namen exact het zelfde uitspreekt. Wel zien hun producten er totáál anders uit.

De bloedsnelle Czinger 21C hybride Hypercar

Hybride aandrijflijn

De hybride aandrijflijn van de Czinger 21c hybride hypercar bestaat uit een 2,88-liter V8-motor met twee turbo’s. Twee elektromotoren – elk drijft één voorwiel aan – zorgt voor een extra boost. Werken de V8 en twee elektromotoren met elkaar samen, dan ontstaat een output van 1.250 pk bij liefst 11.000 toeren per minuut. Schakelen gebeurt met een zeventraps gerobotiseerde handbak. De 0-100-sprint duurt slechts 1,9 seconden en de 0-300-0-sprint is al na 15 seconden een feit. Binnen 29 seconden sprint de 21C naar 400 km/u om uiteindelijk een topsnelheid van liefst 431 km/u te bereiken.

De bloedsnelle Czinger 21C hybride Hypercar

Straaljagercockpit

Innovatief is dat de Amerikaanse supersporter voor een groot deel uit de 3D-printer komt. Zijn koets is opgetrokken uit koolstofvezel. Ronduit wonderlijk is zijn cockpit, die bijna letterlijk een cockpit is. De bestuurder zit in het midden, met recht daarachter plek voor slechts één passagier.

LEES OOK  Verstappen goes 007 op Silverstone

De bloedsnelle Czinger 21C hybride Hypercar

Circuit vs straatversies

Naast de Czingerversie voor on the road wordt er ook een circuitversie gemaakt. In totaal worden er 80 exemplaren gemaakt, waarvan 25 circuitversies en 55 straatversies. Ieder 1,7 miljoen dollar per stuk.

 

<