Terschelling: de verrassing van de Waddeneilanden

Wanneer je mensen spreekt mensen, die Terschelling wel eens bezocht hebben, dan valt op dat ze veelal spreken in superlatieven: knusse huisjes, een gezellige camping, alle leuke dingen die er te doen zijn, de geweldige restaurants, hippe strandtentjes en café’s, het prachtige strand en fantastisch weer. Maar zelfs als je een dag storm en regen hebt, kun je je uitstekend vermaken. Wie Terschelling overweegt als plek om naartoe te gaan zal erachter komen dat dit het leukste Waddeneiland van Nederland is. 

De boot naar Terschelling

Je kunt naar Terschelling gewoon de auto meenemen, maar het is in de meeste gevallen gunstiger om die op één van de parkeerplaatsen in de haven van Harlingen te laten staan. Een overtocht met auto is duur: voor een retourtje met een personenauto betaal je vanaf € 158,70 wat in het hoogseizoen op kan lopen tot € 166,64. Het vervoer op het eiland is echter prima geregeld. Op Terschelling kunnen fietsen, bakfietsen én auto’s worden gehuurd, waarbij het slim is om die van tevoren te reserveren, zodat deze bij de veerbootterminal op je staan te wachten. De fiets zal voor velen veruit de leukste manier zijn om Terschelling te ontdekken, want je bent vrij en kunt op zoveel mooiere plekken komen. Maar bij de pier staan eventueel ook taxi’s en bussen klaar om je naar je huisje, hostel, hotel of camping te brengen.

Een vakantiehuis op Terschelling

Of je nu met 4 personen of met 14 personen reist, Terschelling biedt voor zowel jong als oud vermaak. Ga je voor een knus huisje Terschelling voor 2 personen of juist voor een luxe vakantievilla voor 6 of 8 personen? Bovendien kun je kiezen voor een vakantiehuis met extra comfort – een vakantiewoning met zwembad bijvoorbeeld – en heb je op dit mooie eiland ook de keuze voor een huisje aan zee of overnacht je toch liever in de dorpskern? Aan jou de keuze!

Wat is er te doen op Terschelling?

Op Terschelling kun je je niet vervelen. Behalve dat je er heerlijk naar het strand kunt (het breedste strand van Nederland!) en lekker rond kunt fietsen zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen:

Zeehonden kijken en sleepnetvissen tijdens een boottocht

Een leuke boottocht waar zeehonden kijken en vissen met elkaar gecombineerd worden.

Jutterstocht met paard en wagen over het strand

Een gave excursie met een huifkar van zo’n 2,5 uur die je op plekken brengt waar je met de fiets niet kunt komen.

Wrakkenmuseum Terschelling

Een enorm rariteitenkabinet met alles wat er door duikers uit de zee is gevist of op het strand is aangespoeld.

Krabben vangen in de haven

Krabbenhengels kun je voor € 2,50 kopen, maar je kunt ook van huis een stuk touw meenemen met aan het uiteinde een knijper met een stukje spek!. 

Tiger Bunkers

Een enorm complex bestaande uit meer dan 100 bunkers, waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 200 Duitse soldaten woonden en werkten. Het is één van de weinige stellingen in Nederland die nog bijna compleet aanwezig zijn.

Terschelling: de verrassing van de Waddeneilanden

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Ga de uitdaging aan op World Ocean Day: 5 unieke manieren om de zee te verkennen

World Ocean Day wordt vandaag gevierd met diverse activiteiten over de hele wereld. Met als doel bewustwording!

Ook fit en sterk vanaf je vijftigste? Geen probleem!

Veel mensen denken dat het onmogelijk is om na je vijftigste nog in topvorm te raken of om spiermassa op te bouwen.

The Toughest Forces on Earth; een kijkje in ’s werelds meest exclusieve militaire eenheden

De nieuwe Netflix-docuserie "The Toughest Forces on Earth" biedt een kijkje in een aantal van 's werelds meest exclusieve en mysterieuze militaire eenheden.