Film: The Red Sea Diving Resort

MET MICHIEL HUISMAN EN CHRIS EVANS

Wie de documentaire serie Inside the Mossad op Netflix heeft gevolgd, zal het verhaal en de achtergrond herkennen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en het boek Mossad Exodus van schrijver Gad Shimron, één van de spionnen die meewerkte aan de geheime operatie.

Michiel Huisman zal samen met acteur Chris Evans (Captain America) te zien zijn in The Red Sea Diving Resort, een film over een groep geheim agenten die vluchtelingen smokkelt. Het verhaal speelt zich af in de vroege jaren tachtig, waar een groep internationale geheim agenten van de Mossad (Israëlische geheime dienst) duizenden Ethiopische joden naar Israël smokkelt, omdat zij op de vlucht zijn voor oorlog en hongersnood.

Ethiopië was in de jaren tachtig het strijdtoneel van een bloedige burgeroorlog in combinatie met gruwelijke hongersnood en droogte. Veel Ethiopiërs waren genoodzaakt te vluchten naar aangrenzende landen zoals Soedan. Onder hen duizenden Ethiopische Joden.

Het undercoverteam dat de missie uitvoert, wordt geleid door de charismatische en bebaarde leider Ari Levinson (Chris Evans) en lokale inwoner Kebede Bimro (Michael Kenneth Williams). Levinson is een roekeloos figuur, die koste wat het kost de vluchtelingen wil smokkelen.

The Red Sea Diving Resort verschijnt op 31 juli op Netflix.

<