Een dressoir, soms ook wel commode of ladekast genoemd, is een lage kast die tegen de muur wordt geplaatst. Het dressoir is ooit begonnen als een standaard ladenkast, maar tegenwoordig zijn ze ook te vinden met deurtjes en open vakken. 

Wil je de woonkamer, slaapkamer of hal compleet maken met een prachtig dressoir en je weet nog niet zeker of je wel voor een dressoir van hout moet gaan? In dit artikel zetten we de voordelen voor je op een rij. Het is namelijk niet voor niets dat we meubelstukken van hout jaar in en jaar uit weer tegenkomen.

Houten dressoirs zijn tijdloos

Een houten dressoir is tijdloos, past in ieder interieur en kan veel verschillende vormen aannemen, omdat het vrij gemakkelijk te bewerken is. Hout is een natuurlijk product  en werd al vroeg gebruikt als materiaal om meubels van te maken. Je kunt kiezen voor een strak, modern dressoir, maar ook voor een meer klassiek dressoir voor een tijdloos landelijk interieur.

Hout is een natuurlijk materiaal

Hout heeft van zichzelf geweldige eigenschappen. Houten meubels vaak relatief buigzaam en gemakkelijk te bewerken, uiteraard afhankelijk van de houtsoort. Veel dressoirs zijn tegenwoordig zelfs gemaakt van gerecycled hout. Elk dressoir van oud hout heeft zijn eigen verhaal en uitstraling, waardoor je altijd een uniek dressoir in huis haalt. Gerecyclede dressoirs zijn vaak van teakhout, maar ook van andere soorten massief hout.

Hout heeft een warme uitstraling

Met alle moderne woontrends van de afgelopen jaren is het oppassen geblazen dat je interieur niet te kil wordt. Als je het toch modern wilt houden is een houten dressoir de oplossing! Hout heeft namelijk een warme uitstraling maar kan tegelijkertijd heel modern en strak ogen.

Voor welk houten dressoir ga jij?

<