De juiste condoom kiezen in 3 stappen

Sommige mensen vinden nog steeds dat seks met een condoom minder fijn is, maar feit blijft dat je voor veilige seks een condoom of ander voorbehoedsmiddel nodig hebt. De laatste jaren zijn er echter veel verschillende soorten condooms ontwikkeld en om fijne én veilige seks te hebben is het slechts een kwestie geworden van het juiste condoom uitkiezen. We hebben de 3 belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet voor het kiezen van de juiste condoom.

1. Kies de juiste maat

Condooms zijn er – net als schoenen – in verschillende maten. Toch kennen veel mannen hun condoom maat niet. Het gaat bij een condoom niet alleen om de lengte van de penis gaat, maar juist de omtrek is belangrijk. Een comfortabel condoom moet niet te strak zitten, want dan wordt ook het risico van scheuren groter. Maar een te los zittend condoom vergroot de kans op afglijden.

De nominale breedte – de breedte van het condoom als het plat op tafel ligt – is gemiddeld 52 tot 56 mm. Strakkere condooms zijn 47 tot 49 mm en ruimere zijn er vanaf 57 mm. Anatomisch gevormde condooms, die niet recht zijn, hebben vaak een afwijkend gemiddelde van 56 mm.

2. Verschillende soorten condooms voor verschillend gebruik

Vrijwel alle condooms zijn geschikt voor vaginale seks en zorgen ervoor dat geen SOA overgedragen kan worden door het uitwisselen van lichaamsstoffen. Voor extra stimulatie kan je ook kiezen voor condooms met ribbeltjes, nopjes, en met verschillende soorten glijmiddel. Glijmiddel bij het condoom vereenvoudigt niet alleen het omdoen van het condoom, het voelt ook prettiger bij het vrijen.

Voor orale seks zijn natuurlijk de condooms met een smaakje of aroma de beste keuze. Een prettige bijkomstigheid is dat ze meestal ook nog prettig ruiken.

Voor anale seks kan je kiezen voor nog meer zekerheid door te kiezen voor extra sterke,  dikkere condooms. Echter, ruim voldoende glijmiddel is erg belangrijk voor veilige en prettige anale seks.

3. Het beste materiaal

Het meest gebruikte materiaal voor condooms is natuurlijk rubberlatex. Dat maakt de condooms erg sterk, waardoor deze een goede bescherming tegen de overdracht van geslachtsziekten bieden en zeer effectief zijn om een ongewenste zwangerschap te voorkomen. 

Er zijn ook mensen die latex onprettig vinden of er zelfs allergisch voor zijn. Daarom bestaan er ook synthetische, latex vrije condooms, die vaak gemaakt zijn van polyisopreen of polyurethaan.

Keuze te over

Je ziet: er is voor elke maat en doel wel een condoom van het voor jou geschikte materiaal te vinden. Hopelijk helpen deze tips je bij het vinden van de juiste condooms voor jou.

De juiste condoom kiezen in 3 stappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Vlieg jij privé de wereld rond?!

Tijd is geld. Net als een prettige persoonlijke relatie met de mensen waarmee je zakendoet. Een belangrijke deal sluiten via Zoom kan dan ook...

Mazda CX-80: de veiligste grote SUV volgens Euro NCAP

De volledig nieuwe Mazda CX-80 heeft een bijzondere mijlpaal bereikt: hij is door Euro NCAP uitgeroepen tot de beste grote SUV in zijn klasse....

Dents ‘Daniel’-handschoenen van James Bond | Review

James Bond is een typische Britse gentleman, Hij kleed zich altijd berispelijk, heeft een goede smaak en is gek op mooie vrouwen en stopreagens....