Heb je een iPhone se, of misschien ga je er eentje kopen? Dan wil je die natuurlijk goed beschermen tegen schade! Dat kun je het beste doen met een beschermend hoesje. Als je ooit je iPhone hebt laten vallen, dan weet je waarom… 

Soorten iPhone hoesjes 

iPhone hoesjes komen voor in twee vormen: cases en covers. Een case beschermt eigenlijk alleen de rug van je smartphone. Soms worden die gemaakt van harde materialen, maar meestal zijn deze gemaakt van een wat meer flexibel materiaal. Dat is prettig omdat je die vaak makkelijker op je iPhone krijgt. 

Een cover beschermt je gehele telefoon, voor- en achterzijde. Voordeel hiervan is dus duidelijk dat de hele iPhone beschermd wordt, maar sommige mensen vinden het een nadeel dat het scherm bedekt wordt. 

Wat zijn de voordelen van iPhone hoesjes?

Wanneer je een iPhone hoesje koopt dan zul je al snel de voordelen daarvan ervaren. Met een iPhone hoesje heb je meer grip waardoor je de iPhone überhaupt minder snel laat vallen. De meeste iPhone hoesjes geven een mooie of een gepersonaliseerde uitstraling. We nemen onze iPhones tegenwoordig overal mee naar toe en het is bijna een soort sieraad geworden voor veel mensen. Bovenal hoef je niet meer zo erg te schrikken als je iPhone een keer onverhoopt valt. Het hoesje zal je telefoon veel beter beschermen tegen bijvoorbeeld krassen, barsten en dergelijke beschadigingen. Ook heb je hoesjes waarin je belangrijke (bank)pasjes kan stoppen of bijvoorbeeld een OV-kaart om maar wat te noemen. Met een kleine investering zorg je ervoor dat je kwetsbare iPhone hoogstwaarschijnlijk veel langer goed blijft. 

Ben je op zoek naar een mooi iPhone hoesje? Op deze website vind je zeker een iPhone se 2020 hoesje, maar ook voor vele andere iPhone modellen. 

Wat voor soorten iPhone hoesjes bestaan er eigenlijk? 

Goeie vraag! Hieronder een lijstje van een aantal soorten iPhone hoesjes alvast ter inspiratie waarop je kunt Googlen:

 • Siliconen of leren ‘back Covers’
  Met een Back Cover bescherm je zoals de naam al zegt, de achterkant van je iPhone. Ook de zijkant is beschermd. Wil je de natuurlijke lijnen van je iPhone graag behouden? Met deze Apple phone case zie je nog genoeg van het uiterlijk van je iPhone.
 • Leren folio book case
  Wil je in 1 keer zowel de voor- als achterkant van je iPhone beschermen? Dat doe je met een Apple Folio Book Case. Zoals de naam al zegt: je opent de hoes net zoals je een boek openslaat.
 • Battery case (super handig om je batterij op te laden)
  De battery case ziet eruit als een back cover, maar hij is meer dan dat. Net als een back cover, beschermt hij de achter- en zijkant. Het nadeel kan zijn is dat het hoesje wel wat zwaarder is. Persoonlijk vind ik dat zelf géén probleem. 😉
  Je hebt als het ware een extra batterij waardoor je iphone 2 dagen meegaat!!
 • Insteekhoesje
  Met een insteekhoesje of pouch kan je jouw smartphone onderweg volledig rondom beschermen, maar zodra je hem gebruikt heb je volledige toegang. Er zijn verschillende soorten insteekhoesjes verkrijgbaar van verschillende materialen, maar meestal zijn deze telefoonhoesjes gemaakt van leder of kunstleder.
 • Bumper
  De bumper is populair geworden sinds Apple dit hoesje voor de iPhone 4 lanceerde. Tegenwoordig zijn er bumpers verkrijgbaar voor veel smartphones.
 • Sportarmband
  Met een sportarmband of heupband kan je jouw smartphone ook tijdens het sporten meenemen. Handig als je bijvoorbeeld gaat hardlopen en muziek wilt luisteren op je telefoon.
 • Flipcase
  Een flipcase hoesje zorgt voor volledige bescherming rondom. Het hoesje opent naar boven of beneden waardoor de klep tijdens het bellen niet in de weg zit.
 • Extra stevige hoesjes
  Als je jouw telefoon extra goed wilt beschermen kan je ook kiezen voor een extra stevig hoesje. Vaak zijn hoesjes uit deze categorie voorzien van extra dikke rubber randen en een ontwerp waarbij schokken worden opgevangen. Ook zie je vaak een ingebouwde screenprotector zodat ook je display goed beschermd is.
 • Skins
  Een skin is de meest minimalistische vorm van een telefoonhoesje. Het is een sticker die je op de achterkant van je telefoon plakt. Vaak zijn deze van kunststof, maar er zijn ook modellen van echt leder. Als je liever geen hoesje wilt gebruiken, maar toch je telefoon wilt beschermen, is een skin een ideale keuze.
<