Iedereen heeft tegenwoordig een ‘personal waterfles’. Maar deze herbruikbare waterflessen zijn, wanneer ze ongewassen worden achtergelaten, een broedplaats voor bacteriën zoals e-coli en microben die een slechte geur achterlaten in de mond van de flesMet de LARQ waterfles is dat echter geen probleem, want het reinigt zichzelf en het water dat je erin giet met UV-licht. Dezelfde technologie die de meeste ziekenhuizen gebruiken om oppervlakken te steriliseren.

LARQ is mede opgericht door Justin Wang, die werd geïnspireerd door een eenvoudige visie om innovatieve technologie te gebruiken om mensen op een duurzame manier toegang te geven tot zuiver drinkwater. Dit wetende, is het duidelijk dat de LARQ-fles niet zomaar een herbruikbare waterfles is, het is ’s werelds eerste zelfreinigende waterfles. Het zuivert je water en neutraliseert die fles stank die ons allemaal tegenstaat!

Winnaar Dezeen Awards

De LARQ zelfreinigende waterfles werd uitgeroepen tot winnaar in de Dezeen Awards 2019. Voor het tweede jaar worden deze awards uitgereikt aan de meest innovatieve architectuur, interieurs en ontwerp projecten ter wereld. Dit jaar ontving de wedstrijd meer dan 4500 inzendingen uit meer dan 80 landen en deze handige kleine waterfles won de hoofdprijs in de categorie productontwerp.

Hoe werkt de LARQ

De oplaadbare e-purifier straalt om de twee uur UV-C-licht in het water (tot 525 ml). Ontwerpers zeggen dat het tot 99,9999% van de bacteriën en 99,99% van de virussen kan verwijderen wanneer het op de hoogste instelling is ingesteld. De LARQ waterfles is een echte bacterie ‘killer’.

Wanneer UV-licht door de bacteriën wordt geabsorbeerd, breken de chemische bindingen van het DNA af en worden ze gedood. En in tegenstelling tot de meeste UV-technologie, bevat de LARQ waterfles geen kwik.

De fles is oplaadbaar via USB en één oplaadbeurt gaat ongeveer twee maanden mee. Het is dubbelwandig en vacuüm verzegeld, zodat het koude dranken koel en warme dranken warm kan houden. De fles is verkrijgbaar in vijf kleuren voor en kost € 110 per fles.

<