Dit is de nieuwste toevoeging aan G-SHOCK, zijn merkreeks van schokbestendige horloges. Het design is geïnspireerd op de GA-110-serie, de populaire reeks digitaal-analoge horloges van G-SHOCK. Het horloge heeft een metalen bezel en is verkrijgbaar in vier verschillende modellen.

Digitaal-analoge combinatiemodellen

De G-SHOCK GA-110-serie bevat digitaal-analoge combinatiemodellen met grote kasten. De serie is verkrijgbaar in een reeks kleurvariaties, steeds verder uitgebreid na de introductie van de GA-110A/B/F in 2010, en is het bestverkochte G-SHOCK-horloge ooit (zoals bekendgemaakt in 2019). De nieuwe GM-110 is de opvolger van de GM-5600 en GM-6900, twee digitale modellen met metalen bezels, en is een digitaal-analoog combinatiemodel gemaakt van metaal met de vormgeving van de populaire GA-110.

De nieuwe GM-110

De nieuwe GM-110 haalt de inspiratie voor zijn bezel van gesmeed metaal uit de G-SHOCK GA-100-serie. Na een vormingsproces dat vele herhaaldelijke smeedprocessen omvat, gevolgd door snij- en polijstprocessen, wordt elk onderdeel zorgvuldig afgemaakt om de complexe vorm van de metalen bezel te realiseren. Dit geeft elk model een stoere, robuuste uitstraling en een stevig gevoel. De GM-110 heeft een zilverkleurige bezel en de GM-110G een goudkleurige.

Digitaal-analoge G-SHOCK met bezel van gesmeed metaal van Casio

Metaal look

Deze modellen hebben een coole look waarbinnen de oorspronkelijke textuur van het metaal goed te zien is. De GM-110B heeft een chique zwarte kleur als basis met een meerkleurige wijzerplaat met onder andere blauwe, paarse en groene tinten. De GM-110RB heeft een bezel die gemaakt is via regenboogkleurige ion-plating, waardoor de wijzerplaat, de band en andere onderdelen heldere rode en blauwe kleuren bevatten. Deze kleurrijke look maakt de horloges niet te missen. De band van resin is gemaakt met een rasterdesign dat doet denken aan een machinaal bewerkte metalen plaat, waardoor het perfect bij de metalen bezel past.

LEES OOK  Het Casio Royal Air Force x G-Shock Gravitymaster horloge… ijzersterk

De GM-110 bevat de Super Illuminator-functie voor een goede zichtbaarheid. Daarnaast zijn de uur- en minuutwijzers bewerkt met lichtgevende verf en hebben de tijdindicatoren een geaccentueerd contrast. De GM-110 zet met zijn verbeteringen in zowel materialen als functionaliteit een nieuwe standaard neer voor digitaal-analoge combinatiehorloges.

Prijs en verkrijgbaarheid

De GM-110 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €199,- euro, de GM-110G voor een adviesprijs van €229,- euro, en de GM-110RB voor een adviesprijs van €279,- euro. De horloges zijn te koop bij geselecteerde CASIO-verkooppunten en online.

<