Land Rover en Zenith hebben voor de vierde maal de handen ineengeslagen voor de creatie van een exclusief horloge. De zogeheten Zenith Defy 21 Land Rover Edition is een speciaal, gelimiteerd uurwerk van uiterst hoogwaardige kwaliteit. Ontworpen ter ere van de nieuwe Land Rover Defender. Net als de iconische SUV waarop de Defy 21 Land Rover Edition is geïnspireerd, is het horloge modern, duurzaam en zeer begeerlijk.

Samenwerking Land Rover Zenith

De Defy 21 Land Rover Edition is het nieuwste resultaat van het vierjarige partnerschap tussen Land Rover en de Zwitserse horlogemaker Zenith. Het horloge wordt leverbaar in een gelimiteerde oplage van 250 exemplaren. Beschikbaar vanaf de marktintroductie van de Land Rover Defender dit jaar.

Defender Tribute door Zenith met de Defy 21 Land Rover Edition

Zentih Defy 21 Land Rover Edition

De Defy 21 Land Rover Edition vertegenwoordigt een complete make-over van de 21-eeuwse chronograaf van Zenith met een rauwe en minimalistische uitstraling. Het klokje bevat een speciale, micro-gestraalde titanium behuizing die licht uit alle hoeken absorbeert om de gefacetteerde oppervlakken beter te accentueren en daarmee een ‘stealth-achtige’ uitstraling heeft.

De matgrijze wijzerplaat van de Defy 21 Land Rover Edition lijkt één geheel te vormen met de behuizing. Het heeft daarmee een onderscheidende uitstraling dan de andere modellen uit de Defy 21-reeks. Oranje en witte details voegen extra contrast en leesbaarheid toe aan het uurwerk. Net als de speciaal ontworpen ‘skeleton hands’. Een primeur voor de Defy 21 is de vermogensreserve-indicator voor de 1/100 seconde chronograaf. In de speciaal gegraveerde behuizing is de beweging van de 1/100-wijzer zichtbaar met een oscillerend gewicht in de vorm van een vijfspaaks Land Rover-wiel.

LEES OOK  Exclusief voor Nederland: de Range Rover Velar Carbon Edition

Defender Tribute door Zenith met de Defy 21 Land Rover Edition

De Defy 21 Land Rover Edition is naar wens voorzien van een ‘Adventure’ horlogeband van hoogwaardig rubber met een specifieke oppervlaktestructuur of een ‘Country’ horlogeband van grijs rubber met een stoffen effect en oranje stikwerk. Eerdere horloges die Land Rover en Zenith samen ontwikkelden, zijn de El Primero Range Rover, Chronomaster El Primero Range Rover Velar en Defy Classic Evoque.

<