Als een van de wereldleiders op het gebied van mobiele elektronica, is het geen verrassing dat Samsung naast de modellen voor de consumentenmarkt enkele van de beste militaire smartphones maakt. Na eerder de Galaxy S8 Active te hebben uitgebracht, heeft het Koreaanse bedrijf nu een nog robuustere smartphone met Mil-Spec ontwikkeld; de nieuwe Galaxy S20 Tactical Edition. Deze versie is ontwikkeld voor de Amerikaanse overheid en vooral bedoeld voor het leger.

De Samsung Galaxy S20 Tactical Edition (TE) Smartphone

Slagvast

De smartphone is voorzien in een slijtvaste behuizing met een inklapbaar schild. De S20 TE is verder voorzien van een 1440p-scherm van 6 inch, een Snapdragon 865-processor, 128 GB opslagruimte en 12 GB RAM en een batterij van 4.000 mAh. Dat is een bijna 40% grotere capaciteit dan de iPhone X. De S20 TE is ontwikkeld met behulp van feedback van Department of Defense (DOD)-personeel. De communicatie is – zoals te verwachten – zwaar beveiligd door gebruik te maken van het en is vooraf geladen met codering van militaire kwaliteit vanaf het Samsung Knox Security Platform en kan worden aangesloten op tal van randapparatuur zoals tactische radio’s en andere missiesystemen. Zo is de smartphone voorzien van een kill-switch, waarmee gecommuniceerd kan worden op moment dat alle dataverbindingen zijn weggevallen.

Dubbele Encryptie

De S20 TE maakt gebruik van het DualDAR-encryptiesysteem (die voldoet aan de NSA-normen voor gegevens op het hoogste geheime niveau), beschikt over een stealth-modus die alle LTE- en RF-uitzendingen uitschakelt en een speciale night-view modus, voor het gebruik van de telefoon zodra een nachtkijker wordt gedragen. Hoewel de prijs nog niet bekend is gemaakt, is de lancering van de Samsung Galaxy S20 Tactical Edition gepland in het derde kwartaal van 2020.

De Samsung Galaxy S20 Tactical Edition (TE) Smartphone

<