Casio gaat een wel heel speciale samenwerking aan het Britse ministerie van Defensie. Als officiële partner van Her Majesty’s Armed Forces ontwikkelde de horlogemaker namelijk de GG-B100BA-1a. Oftewel: een nieuw G-Shock Mudmaster-model dat perfect is voor de ruige omstandigheden waar de gemiddelde militair mee te maken krijgt.

Casio G-Shock Mudmaster X Her Majesty’s Armed Forces

Het horloge werd ontworpen in samenspraak met het Britse leger en is bestand tegen de ruigste omstandigheden op land. Die robuustheid heeft het onder meer te danken aan zijn geüpdatete Carbon Core Guard Structure en met carbon versterkte bezel. De speciale editie Mudmaster heeft een camouflageontwerp en een stealth-zwarte wijzerplaat. Leuk detail: dat laatste was een speciaal verzoek van het Britse leger, zodat het horloge niet opvalt in het veld.

Casio G-Shock Mudmaster X Her Majesty’s Armed Forces

Omdat G-Shock’s onbreekbare horloges zijn gebaseerd op een ‘Never Give Up’-filosofie zijn dit al de go-to-horloges voor veel leden van de strijdkrachten, zowel in actieve dienst als daarbuiten. Deze nieuwe limited-edition-uitgave toont nog maar eens aan waarom juist G-Shock zo geschikt is als leverancier voor het ministerie van Defensie. Zo beschikt het horloge over een speciale cilindrische knoppenstructuur om ervoor te zorgen dat het niet vuil wordt. Bovendien zorgen de kunststof, getextureerde band, lichtgewicht kast en grote knoppen voor ultiem gebruiksgemak en een hoog draagcomfort, dag en nacht.

LEES OOK  Train als een militair met deze Zero-Gear Military Workout

Connected App

Aan nieuwe functies trouwens ook geen gebrek. Zo beschikt deze speciale Mudmaster onder meer over locatie- en activity-trackingtechnologie. Daarnaast is het horloge via bluetooth te verbinden met de G-SHOCK Connected App, waarin je toegang hebt tot een locatie-indicator en -geheugen, missie-loggeheugen, zonsopkomst- en -ondergangsdata, verbrande calorieën en nog veel meer. En alsof dat nog niet genoeg is, beschikt het horloge ook nog over een digitaal kompas, hoogtemeter/barometer en stappenteller.

Casio G-Shock Mudmaster X Her Majesty’s Armed Forces

Je hoéft overigens geen lid te zijn van het Britse leger om dit horloge te dragen. Ook als camouflagepatroonfan, obstacle-runfanatiekeling of gewone verzamelaar van bijzondere horloges is deze limited edition in zeer speciale verpakking een perfecte aanvulling op je collectie.

Waar koop ik de Casio G-Shock Mudmaster?

De GG-B100BA-1a is in beperkte oplage verkrijgbaar bij geselecteerde G-SHOCK-dealers. De winkeladviesprijs is 499 euro.

<