Wat bevat een perfecte mannenvakantie?

Geen leukere vakantie dan een mannenvakantie. Ook symbolisch: de vrijetijdsbesteding van de moderne man die hunkert naar mountain biken, grillen en sigaaravonden. Welkom bij Menquiry’s vakantieplannen voor deze lente.  

Is het vreemd of juist wel eens gezellig om als ‘jongens onder elkaar’ een paar dagen op avontuur te gaan? Veel vrouwen gaan regelmatig met elkaar een dagje shoppen in Antwerpen, Londen of Parijs of een weekje bijroddelen, pardon bijkleuren aan de Franse Riviera. Dus waarom zouden wij mannen dan niet gaan vissen in de Ardennen, mountainbiken in Schotland of een kanotocht in Italië maken?

Wat voor mannenvakantie past er bij jou en je vrienden? 

Een echte mannenvakantie hangt volledig af van het soort vrienden met wie je op vakantie wil gan. Zijn jullie voetbalfanaten en koppel je een leuke trip aan een mooie voetbalwedstrijd of gaan jullie bijvoorbeeld liever een survivaltocht maken? Zoek wat door op mannen vakanties en je komt op website’s die reizen aanbieden voor voor stoere binken, macho’s en globetrotters. Vergroot je horizon en doe eens een echte mannenvakantie. Wat is er nou beter dan dat? 

Suggestie 1: Oostenrijk voor skiën en Après-ski

Het is natuurlijk nu nog even niet mogelijk met de huidige lockdown, maar wil je een geweldige tijd beleven met de mannen? Stap dan samen de auto in en ga richting Oostenrijk. De rit op zich kan al een avontuur zijn, maar eenmaal aangekomen ben je overdag lekker actief bezig met het skiën of snowboarden en ’s avonds kun je losgaan tijdens de Après-ski. Maar natuurlijk zul je overdag ook al wel een paar halve liters hebben gedronken met de vrienden bovenop de berg.

Suggestie 2: Mountainbiken in Schotland, Spanje of de Alpen

Neem je beste vriend mee mountain biken en ontdek het uitgestrekte Schotland, de waanzinnige trails van Spanje, of ga lekker downhillen in de Alpen voor de ultieme kick. Persoonlijk is dit onze favoriet. Je kan aan de slag met ervaren gidsen die de omgeving goed kennen. Zij zijn goede mountainbikers en helpen jou met het verbeteren van jouw techniek. Afhankelijk van de locatie brengen zij jouw mountainbike naar en van de bestemming en bieden wij bagagevervoer aan. Zo kan jij genieten van een onbezorgde mountainbike vakantie en je volledig focussen op het mountainbiken! Ga je liever zelf op avontuur voor een mountainbike trip met de auto? Misschien is een fietsendrager van dakdragerwinkel.nl wel wat voor jou!

Suggestie 3: Een paar dagen zeevissen in Noorwegen

Het zuiden van Noorwegen is uitermate geschikt om te gaan zeevissen met je vrienden. Wanneer jij en je vrienden in het verleden al veel hebben gevist en dit een favoriete hobby van jullie is dan is Zuid-Noorwegen de plek om eens te bezoeken. Het klimaat is er ook aangenaam en het beschikt over een erg mooie natuur. Dat is eens wat anders met je vrienden dan het hele weekend aan een bar hangen. Hoewel dat natuurlijk in de avond na een dagje fanatiek vissen nog steeds goed mogelijk is.

Suggestie 4 Kies een voetbalwedstrijd uit en bezoek de bijbehorende stad

Klinkt als het perfecte weekend voor de mannen. Tickets voor een voetbalwedstrijd van Real Madrid of Barcelona? Maak er direct een weekend van met je vrienden. Dit klinkt als het perfecte weekend waarbij je volop geniet van een goede pot voetbal en met een paar potjes bier. En natuurlijk nog veel meer bars en een paar bezienswaardigheden. 

Er zijn vast nog heel veel leuke mannenvakantie ideeën te bedenken. Laat ons in de comments weten wat jouw ultieme mannen trip is!

Wat bevat een perfecte mannenvakantie?

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Ga de uitdaging aan op World Ocean Day: 5 unieke manieren om de zee te verkennen

World Ocean Day wordt vandaag gevierd met diverse activiteiten over de hele wereld. Met als doel bewustwording!

Ook fit en sterk vanaf je vijftigste? Geen probleem!

Veel mensen denken dat het onmogelijk is om na je vijftigste nog in topvorm te raken of om spiermassa op te bouwen.

The Toughest Forces on Earth; een kijkje in ’s werelds meest exclusieve militaire eenheden

De nieuwe Netflix-docuserie "The Toughest Forces on Earth" biedt een kijkje in een aantal van 's werelds meest exclusieve en mysterieuze militaire eenheden.