De Rebelle Rally, een off-road navigatie rally voor vrouwen

Wij zullen het niet onder stoelen of banken steken, sinds wij VSSL kennen, zijn we fan. En zo volgden wij begin oktober de The Rebelle Rally, de eerste off-road navigatie rally voor vrouwen in Amerika. Een mix van liefde voor het autorijden, gecombineerd met de ultieme uitdaging voor exacte navigatie, worden tijdens de Rebelle je vaardigheden gedurende acht dagen op de proef gesteld.

Het is geen race tegen de tijd, maar een unieke en veeleisende ervaring gebaseerd op de elementen van verborgen checkpoints, tijd en afstand met behulp van kaarten, kompas en landkaart.

VSSL werd gevraagd om deel uit te maken van het mediateam. Ik zou me aansluiten bij een collectief van fotografen en journalisten van over de hele wereld, en deze teams volgen naar het epische terrein dat ze onderweg tegen zouden komen.  Om de rally onder de aandacht te brengen waren mensen uitgenodigd van Land Rover, US News, Outside Mag en enkele andere gerenommeerde publicaties. Ook de teams van Honda en Toyota waren aanwezig. De aanwezige sponsor Hoehn Adventures toonde een paar prachtige Land Rovers en de winnende Porsche Cayenne.

Een verslag van Jarris Neufeld, Head of Sales, VSSL Canada.

We vertrokken vroeg vanuit ons VSSL HQ in Abbotsford, BC. Langs de prachtige landwegen door Washington en Oregon, rustend op Miles End in Kingston, Nevada, was de eerste stop en een welkome plek. Het was daar dat de tocht van meer dan 2000 km door de woestijn, de achterafwegen, de droge meerbedden, bergstijgingen en uitgestrekte open velden begon.

Drieënveertig teams van twee vrouwen per team waren gefocust en vastbesloten om te concurreren met de best-of-the-besten in navigatie en overland rijden. Dit is The Rebelle Rally. Twintig plus checkpoints werden dagelijks aan elk team toegewezen. Alle teams moesten navigeren op de reis is een lijst met coördinaten, een roadbook, een terreinkaart en een Suunto-kompas. Gedurende de acht dagen werden hun telefoons en digitale navigatietools ingenomen en opgeborgen.

Stof, modder, brandende zon en vriesnachten. De reis slingerde door delen van Diamondfield, Nevada. Naar China Ranch Date Farm in Johnson Valley, Californië. Vervolgens door naar Glamis, Californië; waar de grootste zandduinen in Noord-Amerika wonen. Rebelle Rally is geen race tegen de tijd, hoewel tijd van essentieel belang is. Het is eerder een wedstrijd die bestaat uit uithoudingsvermogen, teamwerk en slim handelen. In staat zijn om de kleine dingen te laten gaan, te offeren en op het einde te vieren. Het vieren van de collectieve prestatie met je teamgenoten en concurrenten, evenals die van ons die het geluk hadden deel uit te maken van deze ongelooflijke rally.

Na het laatste gala in San Diego begon de lange rit naar huis. De I-5 op, langs de zachte en winderige wegen van British Columbia naar een comfortabel bed en mijn familie. Wat spoort ons aan om deze avonturen te zoeken? Weg van onze geliefden en het comfort van onze huizen? Voor mij is het de allure van het onbekende en de uitdagingen die het consequent presenteert. In staat zijn om een ​​uitdaging aan de andere kant te doorstaan ​​en gewoon “Wow!”

Het verkennen, het zoeken en vinden. Het delen van verhalen met familie, vrienden en de geweldige mensen waarmee ik elke dag werk. Op elk avontuur, groot of klein, kan ik je dit vertellen: VSSL is aan mijn zijde in lichaam en geest, en zorgt ervoor dat ik heb wat ik nodig heb om veilig thuis te komen: een compacte en betrouwbare tool en de juiste houding om mijn weg terug naar huis te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Een week lang op de Zero DSR/X | Motortest

Een week lang rijden op de nieuwe ge-upgrade (dual sport racing motor) Zero DSR/X (White Pearl) op pad. Niet alleen het normale woon-werk verkeer,...

Waarom we niet zonder een goede kop koffie kunnen

Velen van ons kunnen niet zonder koffie. Een groot deel van de bevolking kan niet eens zonder functioneren! Waarom is koffie een belangrijk deel...

De iPhone 15 is een evolutie en heeft USB-C

Elk jaar in september is het in het Amerikaanse Cupertino feest. Dan houdt Apple het evenement waar elke Apple fanboy en fangirl jaarlijks reikhalzend...