Op de 89e Internationale Autosalon in Genève presenteert Jeep de nieuwe Cherokee Trailhawk. Slechts een paar maanden na de introductie van de nieuwe Cherokee wordt het gamma uitgebreid met de Trailhawk-variant die Jeep’s selecte gezelschap van ‘trailblazing’ offroad-specialisten completeert.

Deze Trailhawk-modellen manifesteren zich door hun legendarische offroad-capaciteiten die rechtstreeks terugvoeren op de wortels van het merk. Elk in zijn segment bieden zij het allerbeste op het gebied van 4×4-eigenschappen. Het eerste Trailhawk-model maakte in 2014 zijn debuut op de huidige Cherokee-generatie, kort daarop gevolgd door soortgelijke uitvoeringen voor de Renegade, Grand Cherokee en Compass. De ‘Trail Rated’-badge waarvan de Trailhawk-modellen de trotse drager zijn, krijgen ze pas toegekend nadat ze met goed gevolg een serie loodzware tests op de meest uitdagende offroad-trajecten hebben afgelegd.

Met zijn imponerende voorkomen maakt de Cherokee Trailhawk onmiddellijk duidelijk dat hij klaar is om het avontuur in het terrein aan te gaan. Als terreinvaardige auto is hij volgepakt met Jeep offroad-hardware, zoals 17-inch terreinbanden, speciale bumperpanelen en bodembeschermplaten. Zijn 4×4-kwaliteiten dankt hij aan de Jeep Active Drive Lock-vierwielaandrijving met blokkeerbaar achterasdifferentieel dat voor maximale tractie in extreem zwaar terrein zorgt.

De Trail Rated-badge op de in Firecracker Red uitgevoerde Cherokee die in Genève wordt getoond, dient als bewijs dat het model met goed gevolg een aantal zware tests heeft doorlopen op de volgende gebieden: tractie, doorwaaddiepte, wendbaarheid, verticale wieluitslag en bodemvrijheid. De Cherokee Trailhawk wordt aangedreven door een nieuwe 2,0-liter turbobenzinemotor met een vermogen van 270 pk en 400 Nm aan koppel. De krachtbron is gekoppeld aan een negentraps automatische transmissie. De auto op de stand is uitgerust met een 8,4-inch UconnectTM NAV-infotainment- en navigatiesysteem met Apple CarPlay- en Android AutoTM-smartphone-integratie, een instrumentenpaneel met configureerbaar 7-inch TFT-kleurendisplay, en een premium audiosysteem met negen speakers en een subwoofer.

De nieuwe 2,0-liter turbobenzinemotor maakt zijn Europese debuut op de Cherokee Trailhawk. Deze motor , die zich voegt bij de 2,2-liter turbodiesel die al vanaf de introductie op de vernieuwde Cherokee-range beschikbaar was, wordt aangeboden op alle 4×4-versies van de Cherokee, met uitzondering van de Sport. Het zal de enige beschikbare motoroptie zijn voor de Cherokee Trailhawk, die vanaf april bij de meeste Europese Jeep-dealers in de showrooms wordt verwacht. Het is nog niet bekend of deze ook naar de Nederlandse showroom komt.

<