Afbeelding: Agnieszka Boeske

De Fjällräven Kånken, sinds 1978 wereldberoemd om zijn iconische ontwerp en zijn compromisloze functionaliteit, staat op het punt om opnieuw geschiedenis te schrijven. Een innovatieve samenwerking met twee Zweedse kunstenaars heeft iets buitengewoons gecreëerd: Kånken Art.

Elke rugzak is een uitdrukking van creativiteit. En elke rugzak doet iets voor de natuur via het initiatief Arctic Fox. Deze twee special edition ontwerpen zijn een hulde aan de inspirerende diversiteit die zowel in de natuur als in ons mensen aanwezig is.

Fjällräven Kånken Art / Kånken Art Mini / Design: Erik Olovsson
Fjällräven Kånken Art / Kånken Art Mini / Design: Erik Olovsson

Van functioneel naar kunst

Nadat de kånken een paar jaar geleden officieel tot kunstwerk is bestempeld door Svensk Form, vond Fjällräven het de hoogste tijd om deze mijlpaal in stijl te vieren. Dat gebeurt nu met de lancering van twee special edition Kånken- rugzakken. Zweedse kunstenaars Cecilia Heikkilä en Erik Olovsson zijn aangesteld om unieke prints te ontwerpen die hun eigen verbondenheid met de natuur weerspiegelen in combinatie met een vleugje Kånken-speelsheid.

Fjällräven Kånken Art Laptop 15" / Design: Cecilia Heikkilä 
Fjällräven Kånken Art Laptop 15″ / Design: Cecilia Heikkilä

Eén procent voor de poolvos

Eén procent van alle opbrengsten van de twee nieuwe designs gaat naar Fjällräven’s Arctic Fox Initiative (Fjällräven is poolvos in het Zweeds). Dit nieuwe fonds support projecten met het doel de natuur te beschermen en te behouden voor volgende generaties. Je koopt dus niet alleen een ontzettend toffe tas, maar je draagt ook bij aan een goed doel.

De Kånken Art modellen

Erik’s Zomer/Lente Landschap en Cecilia’s Blauw/Groene Fabel zijn mooie nieuwe toevoegingen aan de Kånken Family.

Fjällräven Kånken Art Laptop 17″/15″/ 13″

Fjällräven Kånken Art / Kånken Art Mini

<