De corona-beperkingen voor de vakantie deze zomer hebben ervoor gezorgd dat het kopen van een boot populairder is dan ooit. Vooral de kleinere boten tot een meter of vijf zijn hot. Dat is ook niet gek, genieten op het water, de zon op het water zien glinsteren in je eigen boot. Je hoeft natuurlijk niet meteen een nieuwe boot aan te schaffen. Een tweedehands sloep kopen is een goed begin. In dit artikel drie redenen waarom het kopen van een boot zo gek nog niet is.

Een investering die de moeite waard is

Vaak wordt gedacht dat boten, sloepen en tenders weggegooid geld zijn. Maar eigenlijk is het een uitstekende investering. Hoe meer tijd je doorbrengt op het water, hoe meer ontspannen en rustig je wordt, waardoor je geest en lichaam worden versterkt. In feite is varen één van die weinige bekende activiteiten waarvan is bewezen dat ze op een natuurlijke manier je levensduur kunnen verlengen. Door deze versterking van lichaam en geest wordt je vermogen om te kunnen werken uitgebreid en dat betaalt zich, als het gaat om je boot, de kosten voor een ligplaats, de brandstofkosten en het onderhoud, uiteindelijk uit. 

Voor wie een een luxe jacht bezit is er nog extra optie waarom het bezit van boot een goede investering blijkt te zijn. Het huren van een jacht is niet goedkoop en je kunt jouw jacht altijd verhuren aan mensen, die een band met hun familie willen opbouwen of die een speciale gelegenheid hebben.

Plezier met familie en vrienden 

Met je vrienden of familie wat quality time op het water. Varen helpt een gezin dichter bij elkaar te brengen. Wil je meer tijd doorbrengen met je tiener, die is geobsedeerd door de telefoon? Moeten jij, je partner en je kinderen leren samenwerken als een team? Ben je op zoek naar een manier om het contact met je broer of je zus te verbeteren? Varen kan je bij al deze dingen helpen. Al was het maar omdat je samen tijd in een gebied doorbrengt, dat net iets groter is dan een badkuip.

Onthaasten

Eigenlijk een aanvulling op de vorige reden. We gunnen onszelf nauwelijks tijd voor rust en reflectie en leven vaak door op de automatische piloot. Voor wie uit de sleur wil van dagen werken, boodschappen doen, de kinderen naar school brengen en ze weer ophalen van de sport is een boot een ideale afwisseling. Varen geeft ons een gevoel voor onthaasting. Koop een boot en ervaar de ontspanning van varen op het ruime water.

3 redenen waarom een boot kopen een goed idee is

Bronnen: FMH, Classylife, Superdudes

<