Leica presenteert camera in James Bond style

Als je prachtige foto’s wil maken, dan heb je professioneel materiaal nodig. Leica biedt daarbij hulp aan: er is een speciale James Bond-editie van hun nieuwe camera verkrijgbaar. Een gun barrel-motief geeft een echte spionnen-look.

De nieuwe Leica D-Lux 7 007 Camera is geraffineerd, discreet en altijd klaar voor actie. Door de matte zwarte kleur is het fototoestel uiterst geschikt voor personen op undercover-missie, of mensen die finesse zoeken. De Leica D-Lux 7 007 heeft meerdere Bond-herkenningspunten. Het meest opvallende is de kenmerkende gun barrel, die op de lenskap staat. Als je de camera aanzet, dan gaat de lenskap open en kan je snel foto’s schieten. Je vindt een ander Bond-kenmerk, het 007-logo, op de bovenkant van het toestel.

Leica presenteert camera in James Bond style

Om er echt een Bond-toestel van te maken, is er ook iets bijzonders aan de manier waarop je de Leica D-Lux 7 007 Camera kunt dragen. Er zit namelijk een lederen schouderholster vast aan het toestel, net zoals James Bond ook graag zijn pistool draagt. Klaar om te schieten, dus. Met een handgreep met een patroon van diamanten voel je je helemaal thuis in de luxueuze Bond-wereld. Deze camera is dan ook niet zomaar een toestelletje, het is een echte limited edition. Elk exemplaar heeft een eigen nummer dat op de onderkant gegraveerd staat. Er worden precies 1962 exemplaren van de 007-editie van de Leica D-Lux 7 gemaakt. Een nummer dat symbolisch is: het is het jaar waarin de eerste Bond-film, Dr. No, verscheen. Vandaar dat ook het 007-logo op de bovenkant in de oude versie te zien is.

Een hobby van Michael

Hoewel dit de eerste keer is dat Leica en James Bond samen een product uitbrengen, zijn de twee geen vreemden voor elkaar. Producent Michael G. Wilson is groot liefhebber van fotografie en is expert op het gebied van 19e-eeuwse foto’s. Zijn enthousiasme zorgde voor de samenwerking. Wilson legde zelf een aantal momenten vast op de set van No Time to Die (2021), en die foto’s werden vorig jaar geveild. In No Time to Die zijn er ook camera’s van Leica te zien in Bonds huis in Jamaica, en Q heeft de toepasselijke Leica Q2 in huis liggen.

Naast deze nieuwe camera loopt er inmiddels een tentoonstelling in de Leica Gallery in Londen. Er zijn foto’s uit alle 25 EON-geproduceerde James Bond-films te zien.Onderwerp is natuurlijk 60 jaar Bond, met zowel de cast als de crew in beeld. Photographs from the James Bond Archive, zoals de tentoonstelling heet, loopt vanaf nu tot 21 maart. Meer informatie vind je op de website van Leica.

De bijzondere Leica D-Lux 7 007 Camera verschijnt ook in maart, maar via de 007 Store kan je nu al vooruit bestellen. Let daarbij op dat je enkel de camera in het winkelmandje stopt, pre-orders kan je niet combineren met andere producten. De Leica D-Lux 7 007 Camera kost € 2.022,95. Maar dan heb je wel een prachtig exemplaar in huis!

Leica presenteert camera in James Bond style

Dit artikel werd geschreven door Corneel Vanfleteren en verscheen eerder op James Bond Nederland. De grootste James Bond community van Nederland.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Aston Martin DB12 is een forse evolutie

Met de nieuwe DB12 is Aston Martin klaar voor de toekomst. De auto valt vooral op door het ontbreken van een essentieel onderdeel. Dat...

Mark Zuckerberg heeft de Murph voltooid in een opmerkelijk korte tijd

Wij hoeven je niet te vertellen wie Mark Zuckerberg is. Maar misschien weet je nog niet dat hij onlangs indruk heeft gemaakt op fitnessfanaten...

Howlin’: The sunglasses of choice for both sports and leisure

Sports eyewear brand Vallon has taken a unique approach to its lifestyle sunglasses. Operating under the slogan “Classic style, maximum performance” they have made...