Leica presenteert camera in James Bond style

Als je prachtige foto’s wil maken, dan heb je professioneel materiaal nodig. Leica biedt daarbij hulp aan: er is een speciale James Bond-editie van hun nieuwe camera verkrijgbaar. Een gun barrel-motief geeft een echte spionnen-look.

De nieuwe Leica D-Lux 7 007 Camera is geraffineerd, discreet en altijd klaar voor actie. Door de matte zwarte kleur is het fototoestel uiterst geschikt voor personen op undercover-missie, of mensen die finesse zoeken. De Leica D-Lux 7 007 heeft meerdere Bond-herkenningspunten. Het meest opvallende is de kenmerkende gun barrel, die op de lenskap staat. Als je de camera aanzet, dan gaat de lenskap open en kan je snel foto’s schieten. Je vindt een ander Bond-kenmerk, het 007-logo, op de bovenkant van het toestel.

Leica presenteert camera in James Bond style

Om er echt een Bond-toestel van te maken, is er ook iets bijzonders aan de manier waarop je de Leica D-Lux 7 007 Camera kunt dragen. Er zit namelijk een lederen schouderholster vast aan het toestel, net zoals James Bond ook graag zijn pistool draagt. Klaar om te schieten, dus. Met een handgreep met een patroon van diamanten voel je je helemaal thuis in de luxueuze Bond-wereld. Deze camera is dan ook niet zomaar een toestelletje, het is een echte limited edition. Elk exemplaar heeft een eigen nummer dat op de onderkant gegraveerd staat. Er worden precies 1962 exemplaren van de 007-editie van de Leica D-Lux 7 gemaakt. Een nummer dat symbolisch is: het is het jaar waarin de eerste Bond-film, Dr. No, verscheen. Vandaar dat ook het 007-logo op de bovenkant in de oude versie te zien is.

Een hobby van Michael

Hoewel dit de eerste keer is dat Leica en James Bond samen een product uitbrengen, zijn de twee geen vreemden voor elkaar. Producent Michael G. Wilson is groot liefhebber van fotografie en is expert op het gebied van 19e-eeuwse foto’s. Zijn enthousiasme zorgde voor de samenwerking. Wilson legde zelf een aantal momenten vast op de set van No Time to Die (2021), en die foto’s werden vorig jaar geveild. In No Time to Die zijn er ook camera’s van Leica te zien in Bonds huis in Jamaica, en Q heeft de toepasselijke Leica Q2 in huis liggen.

Naast deze nieuwe camera loopt er inmiddels een tentoonstelling in de Leica Gallery in Londen. Er zijn foto’s uit alle 25 EON-geproduceerde James Bond-films te zien.Onderwerp is natuurlijk 60 jaar Bond, met zowel de cast als de crew in beeld. Photographs from the James Bond Archive, zoals de tentoonstelling heet, loopt vanaf nu tot 21 maart. Meer informatie vind je op de website van Leica.

De bijzondere Leica D-Lux 7 007 Camera verschijnt ook in maart, maar via de 007 Store kan je nu al vooruit bestellen. Let daarbij op dat je enkel de camera in het winkelmandje stopt, pre-orders kan je niet combineren met andere producten. De Leica D-Lux 7 007 Camera kost € 2.022,95. Maar dan heb je wel een prachtig exemplaar in huis!

Leica presenteert camera in James Bond style

Dit artikel werd geschreven door Corneel Vanfleteren en verscheen eerder op James Bond Nederland. De grootste James Bond community van Nederland.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Veriwatch; een gereanimeerde klassieker voor dagelijks gebruik

Na lang wachten arriveerde vorige maand de Veriwatch Octopus 1973 Classic. Een horloge uit Italië met Zwitsers uurwerk dat we mogen reviewen met onze...

Tips voor een trip naar Japan, het land van de reizende zon

Japan spreekt tot de verbeelding. De cultuur, mensen, infrastructuur en gebruiken zijn zo anders dan bij ons. Je kan er een boek over schrijven....

De nieuwe Toyota GR Yaris is een 280pk sterk bommetje op wielen

Toyota GAZOO Racing is een begrip in het World Rally Championship. Ze strijden sinds 2017 mee met Yaris WRCs en zijn succesvol. De Yaris...