De Speedmaster Super Racing van Omega is bizar nauwkeurig

In 2013 bracht Omega de Seamaster Aqua Terra >15’000 GAUSS uit ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het model. Dit horloge had een revolutionair ontwerp waardoor het magnetische velden tot 15.000 gauss kon weerstaan zonder dat een beschermende kast nodig was. Ter gelegenheid van deze mijlpaal creëerde Omega de Speedmaster Super Racing, met daarin hun geavanceerde Spirate™ systeem balansveermechanisme. Bovendien werkten ze samen met Metas aan een Master Chronometer certificering voor zeer nauwkeurige uurwerken zoals de Seamaster Aqua Terra >15’000 GAUSS.

Om aan deze certificering te voldoen moet een uurwerk een nauwkeurigheid van 0/+5 seconden/dag hebben. En Omega’s nieuwste stap om een nog grotere precisie te bekomen is het Spirate™-systeem met een vermeende nauwkeurigheid tussen +0 en +2 seconden/dag. Het is de bedoeling van Omega om de technologie in de nabije toekomst in meer collecties te introduceren.

Uurwerk

In de horlogekast van de Speedmaster Super Racing zit het kaliber 9920. Dit automatische uurwerk heeft een dubbele loop met een gangreserve van 60 uur, een kolomwiel, een verticale koppeling en natuurlijk de co-axiale echappement gecombineerd met de nieuwe Spirate™ System-spiraal. Het is een gecertificeerde Master Chronometer met 0/+2 seconden/dag nauwkeurigheid. Het behoudt de klassieke 4Hz frequentie van andere kalibers uit de serie.

De Speedmaster Super Racing van Omega is bizar nauwkeurig

De kast

Het horloge heeft een roestvrijstalen kast met diameter 44,25 mm en een zwarte sandwich wijzerplaat met honingraatmotief. De wijzerplaat wordt omlijst door een zwarte keramische ring met tachymeter schaalverdeling in het geel. Het design van de minuutaanduiding is een verwijzing naar de racesport en dus ook de naam van het horloge.

De opvallende gele kleur is ook gebruikt op de chronograafwijzer met kleurverloop en de geel met zwart gestreepte kleine secondewijzer op 9 uur. De chronograafteller met minuten en uren staat er recht tegenover op 3 uur. Op 6 uur staat er een datumvenster waarin de “10” verschijnt in het lettertype van het Speedmaster-logo, eveneens een verwijzing naar de verjaardag van de Seamaster Aqua Terra >15’000 GAUSS. De diamantgepolijste en afgeschuinde zwarte pijlpuntindexen zijn gevuld met gele Super-LumiNova. De gele kleurcode wordt doorgetrokken in de vermeldingen ‘Speedmaster’ en ‘Super Racing’ op de wijzerplaat.

De Speedmaster Super Racing van Omega is bizar nauwkeurig

De Omega Speedmaster Super Racing wordt geleverd in een Speedmaster-horlogedoos met honingraatmotief in zwart met gele stiksels. De speciale presentatiedoos bevat een zwart met geel gestreepte NATO-band en gereedschap om de band te verwisselen. De Speedmaster Super Racing gaat € 12.600 kosten.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Aston Martin DB12 is een forse evolutie

Met de nieuwe DB12 is Aston Martin klaar voor de toekomst. De auto valt vooral op door het ontbreken van een essentieel onderdeel. Dat...

Mark Zuckerberg heeft de Murph voltooid in een opmerkelijk korte tijd

Wij hoeven je niet te vertellen wie Mark Zuckerberg is. Maar misschien weet je nog niet dat hij onlangs indruk heeft gemaakt op fitnessfanaten...

Howlin’: The sunglasses of choice for both sports and leisure

Sports eyewear brand Vallon has taken a unique approach to its lifestyle sunglasses. Operating under the slogan “Classic style, maximum performance” they have made...