Het Submersible Marina Militare Carbotech duikhorloge. Een hommage aan de historische samenwerking tussen Panerai en de Italiaanse Marine. Panerai staat naast de kwaliteit bekend om haar horloges met een vaak stoere en sportieve uitstraling.

Al decennia voorziet Panerai de commando’s van de Italiaanse Marine van precisie-instrumenten. De nieuwste creatie in deze serie is de nieuwe Submersible Marina Militare Carbotech, een professioneel onderwaterhorloge met opmerkelijke technische prestaties, vervaardigd in de Officine Panerai Manufacture in Neuchâtel.

De Panerai Submersible Marina Militare Carbotech, het ultieme duikhorloge

De Submersible Marina Militare Carbotech heeft natuurlijk gezien de achtergrond militaire kenmerken, zowel in zijn karakter als in kwaliteit. Op de achterkant is de aanduiding ‘Survival Instrument’ gegraveerd, samen met een afbeelding geïnspireerd op commando’s van de Italiaanse Marine.

Carbotech

De kast, met een diameter van 47 mm, is gemaakt van carbotech, een materiaal op basis van koolstofvezel dat door Panerai in de wereld van hoogwaardige horloges is geïntroduceerd. Het is lichter dan titanium en sterker dan roestvrij staal. De speciale samenstelling van dit materiaal – bestaande uit extreem dunne lagen koolstofvezel met elkaar verbonden door een speciaal polymeer – geeft elk individueel horloge een uniek, camouflage-achtig uiterlijk. Dit wordt weerspiegeld in het ontwerp van de wijzerplaat gemaakt van koolstof.

Met de in één richting draaiende ring kan de duiktijd met vertrouwen worden berekend, terwijl de leesbaarheid in het donker – een andere fundamentele vereiste van elk professioneel duikhorloge – wordt gegarandeerd door de coating van grijs Super-LumiNova, aangebracht op de markers. De zwarte rubberen band die aan het horloge is bevestigd, is ook erg taai en perfect om te duiken.

LEES OOK  James Bond’s Live and Let Die: Hamilton Pulsar P2 horloge vernieuwd

De Panerai Submersible Marina Militare Carbotech, het ultieme duikhorloge

Het kloppende hart van het horloge wordt volledig beschermd door de solide carbotech kast. Het P.9010-kaliber met een gangreserve van drie dagen is volledig ontwikkeld en gemaakt in Officine Panerai Manufacture. De balans, stevig gefixeerd door een brug met twee steunen, oscilleert met een frequentie van 28.800 trillingen per uur (4 Hz) en is uitgerust met het apparaat dat de beweging stopt zodra de opwind kroon wordt uitgetrokken. Dit zorgt ervoor dat het horloge nauwkeurig kan worden gesynchroniseerd met een referentiesignaal. Daarnaast kan de uurwijzer eenvoudig worden aangepast zonder de beweging van de minutenwijzer te verstoren, met behulp van het apparaat dat deze in sprongen van een uur direct vooruit of achteruit beweegt.

De Submersible Marina Militare Carbotech is niet goedkoop, wel heel erg gaaf.

De Panerai Submersible Marina Militare Carbotech, het ultieme duikhorloge

<