De magie van Parijs en de Olympische dromen: de betoverende nieuwe OMEGA campagne

Deze zomer staat Parijs in het middelpunt van de wereldwijde aandacht met de aankomst van de Olympische en Paralympische Spelen. Terwijl atleten hun grenzen verleggen en historische momenten creëren in de iconische straten van de Lichtstad, presenteert OMEGA, de officiële tijdwaarnemer, zijn nieuwe internationale reclamecampagne. Met een inspirerend concept viert de campagne zowel de gaststad als de atleten die streven naar goud.

In de visueel indrukwekkende campagne wordt Parijs getransformeerd tot een droomachtig speelterrein. Bekende stadsgezichten worden een podium voor sportieve triomfen. Door te spelen met schaal en optische illusies, heeft OMEGA de atleten naadloos laten opgaan in hun omgeving, alsof er geen grenzen zijn aan hun immense potentieel.

De magie van Parijs en de Olympische dromen: OMEGA's betoverende nieuwe campagne

De Sterren van de campagne

Twaalf uitzonderlijke atleten schitteren in deze campagne als OMEGA-ambassadeurs. Hun selectie weerspiegelt de diversiteit en inclusiviteit van de Olympische en Paralympische Spelen, met vertegenwoordigers uit verschillende landen, sporten en capaciteiten. Ze belichamen niet alleen OMEGA’s waarden van precisie en excellentie, maar staan ook symbool voor elke deelnemer die droomt van succes. Tot de uitgelichte atleten behoren:

 • Mondo Duplantis: Olympisch kampioen en wereldrecordhouder polsstokhoogspringen.
 • Léon Marchand: Franse zwemmer en wereldrecordhouder op de 400 meter wisselslag.
 • Gianmarco Tamberi: Olympisch kampioen hoogspringen.
 • Erriyon Knighton: Een rijzende ster en een van de snelste sprinters ter wereld.
 • Shericka Jackson: Momenteel de snelste vrouw ter wereld op de 200 meter.
 • Ma Long: Vijfvoudig Olympisch kampioen tafeltennis.
 • Marcel Hug: Zesvoudig Paralympisch kampioen en meervoudig wereldrecordhouder in rolstoelracen.
 • Bebe Vio: Dubbel gouden medaillewinnaar bij het schermen op de Paralympische Spelen.
 • Simon Ehammer: Zwitserse hordeloper, verspringer, tienkamper en zevenkamper.
 • Peter Burling en Blair Tuke: Het Nieuw-Zeelandse zeilteam met drie Olympische medailles.
 • Mickaël Mawem: Wereldkampioen boulderen in de klimsport.
 • Céline Boutier: Franse Major winnende golfer.

Een muzikale viering van triomf

De muziek in de televisiereclame is een exclusief stuk, gecreëerd in samenwerking met de Franse rapper SDM. Hij schreef en zong originele teksten voor het nummer “Born to be a Legend”, dat het thema van het overwinnen van uitdagingen en dromen om goud te winnen, viert.

Innovatieve productie

Voor de productie filmde OMEGA op locatie in Parijs, waarbij de beroemde monumenten van de stad werden vastgelegd. De atleten werden later gefilmd tegen een groene achtergrond in steden als Toronto, Shanghai en Barcelona. Dankzij het gebruik van zeldzame en specifieke camera’s, gemonteerd op robotarmen, konden de makers de bewegingen van de atleten soepel en nauwkeurig laten samensmelten met de stadsgezichten, wat een betoverend effect oplevert voor de kijker.

OMEGA’s erfgoed van precisie

Deze campagne is een eerbetoon aan OMEGA’s cruciale rol als officiële tijdwaarnemer van de Olympische en Paralympische Spelen. Sinds 1932 heeft het merk 30 keer de Olympische Spelen getimed en elke editie van de Paralympische Spelen sinds 1992. Deze traditie van ongeëvenaarde nauwkeurigheid is diep verankerd in OMEGA’s DNA en onderscheidt het merk in de wereld van horlogemakerij.

Interview met Alain Zobrist: De visie van Omega Timing op technologie en sport

Dit is niet zomaar een reclamecampagne; het is een viering van menselijke prestaties, dromen en de magie van Parijs. Terwijl de wereld toekijkt, herinnert OMEGA ons eraan dat er geen grenzen zijn aan wat we kunnen bereiken.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Een eerbetoon aan Olympisch erfgoed: de nieuwe Lacoste Olympic Heritage Collectie

Lacoste brengt een levendig eerbetoon aan het Olympisch erfgoed met de onthulling van de nieuwe capsule collectie 'Olympic Heritage'

Nike x Hyperice: Innovatieve technologie voor training en herstel

Nike en Hyperice hebben de handen ineengeslagen om de training en het herstel van sporters naar een hoger niveau te tillen. Deze samenwerking heeft...

Roger Dubuis en Lamborghini: Een explosie van groen in de nieuwe flyback chronograaf

Roger Dubuis is al jaren nauw verbonden met de racewereld. Net als het Italiaanse sportwagenmerk Lamborghini wordt het horlogehuis gedreven door superieure techniek