Refurbished iPhones zijn gemeengoed geworden, en daar zijn goede redenen voor. Een refurbished iPhone heeft namelijk grote voordelen ten opzichte van een nieuwe iPhone. In dit artikel bespreken wij een aantal van de voordelen van het kopen van een refurbished iPhone.

Wat is refurbished?

Refurbished betekent letterlijk ‘gereviseerd’. Dat betekent dat gebruikte producten volledig worden gecontroleerd. Je koopt hiermee eigenlijk een gebruikte iPhone die een volledig controleproces heeft doorlopen. Defecte onderdelen worden daarbij vervangen, zodat het toestel helemaal in een goede kwaliteit zal zijn. Is bijvoorbeeld de accu versleten of het scherm kapot, dan zal deze vervangen worden voor een nieuwe.

Door de uitgebreide controle ben je er zeker van dat er geen gebreken zijn met de iPhone. Een refurbished iPhone komt hierdoor vrij dicht bij de kwaliteit van een nieuwe toestel, in vergelijking met een tweedehands iPhone. Wel is het slim om te checken wat de ervaringen zijn bij het verkooppunt. De controleprocessen zijn bij elk bedrijf anders. Ook zit er regelmatig verschil tussen de prijs en het aanbod en welke schade normaal is onder refurbished.

Prijs

Het grootste voordeel van bijvoorbeeld een iPhone x refurbished is de prijs. Ten opzichte van een nieuwe iPhone bespaar je flink op de kosten. Dit is natuurlijk afhankelijk van het model dat je kiest. Soms kan het zelfs tot honderden euro’s schelen ten opzichte van een nieuw toestel. 

Een langer garantietermijn

Ook de garantie is bij de meeste aanbieders een voordeel. Apple geeft in Nederland een garantietermijn van een jaar met de optie om extra garantie te kopen. Bij refurbished iPhones krijg je vaak op moment van aanschaf twee jaar garantie. Hiermee heb je het recht op verlengde garantie op de refurbished iPhone. Ook kan per bedrijf de garantie verschillen. Daarom is het van belang om de garantie bepalingen goed door te lezen.  

BKR-registratie niet nodig

Bij het kopen van een nieuwe smartphone met abonnement is een BKR-registratie noodzakelijk. Dit betekent dat het Bureau Kredietregistratie (BKR) noteert dat jij een lening hebt afgesloten voor je nieuwe smartphone. Dit kan ervoor zorgen dat je geen nieuwe leningen meer kunt afsluiten of verplicht bent om een lagere hypotheek te nemen. Bij het aanschaffen van een refurbished iPhone of een refurbished iPhone met abonnement vervalt de BKR-registratie.

Beter voor het milieu

Het kopen van een refurbished iPhone is beter voor het milieu. Hierdoor wordt de levenscyclus van het toestel verlengd. Door het aanschaffen van een refurbished iPhone draag jij je steentje bij aan een beter milieu. Jij zorgt ervoor dat de gebruikte iPhone een tweede leven krijgt en de levenscyclus wordt verlengd van het toestel. 

Waarom zou je een refurbished iphone kopen?

<