Wie Stranger Things zegt, zegt jaren tachtig. En wie jaren tachtig zegt, zegt polaroidcamera’s. De retro-sfeer die aan de vierkante instant-foto’s kleeft, is populairder dan ooit. Geen wonder dat de serie, die eveneens van top tot teen baadt in de eighties vibe, zoveel trouwe kijkers heeft. Fans kunnen nu hun hart ophalen, want de makers van de serie sloegen de handen ineen met Polaroid Originals. Het resultaat? Een retro remake van de originele OneStep-camera uit 1977, in een strange jasje. De timing van de release is niet toevallig: het derde seizoen van Stranger Things staat namelijk bijna op Netflix – vanaf 4 juli kunnen fans de serie naar hartenlust bingewatchen.

Leuk detail: het logo en de tekst op de camera staan ondersteboven – een knipoog naar de bloedstollende alternatieve dimensie uit Stranger Things. En dat is niet de enige verwijzing naar de serie. Zo is de camera uitgevoerd in retro rood en blauw en ontwikkelde Polaroid speciale films met 16 verschillende thematische frames. De designs van de frames zijn geïnspireerd op bekende plekken uit Stranger Things – van Hawkins Arcade tot Starcourt Mall en de knipperende lichtjes in Joyce Byers’ woonkamer.

De camera mag er dan retro uitzien, maar aan de standaard functionaliteiten zijn ook nog wat moderne snufjes toegevoegd. Zo beschikt dit model over een extra sterke flitser, waarmee je zelfs in het donker geweldige foto’s maakt. De Polaroid Originals OneStep 2: Stranger Things Edition is dan ook de perfecte manier om tastbare herinneringen te maken van de aankomende zomer.

De OneStep 2: Stranger Things Edition is los te koop voor € 129,-. De i-Type film (16 frames) kost 17,99 euro.

<