We kennen Casio van het robuuste G-shock horloge en de uitgesproken samenwerkingen. Casio komt met een nieuwe editie van het G-Shock-horloge: de Royal Air Force x G-Shock Gravitymaster. Het horloge is ontstaan in samenwerking met het Britse ministerie van Defensie om de zware omstandigheden van piloten te ondersteunen.

Het Casio Royal Air Force x G-Shock Gravitymaster horloge… ijzersterk

Defensie & G-Shock

G-Shock is voor veel leden van de strijdkrachten al het horlogemerk dat hun voorkeur heeft en deze limited-edition-uitgave verstevigt het partnerschap voor G-Shock als een officiële leverancier van het Britse ministerie van Defensie. De nieuwe Gravitymaster is voorzien van de zogenaamde Carbon Core Guard Structure, waarbij de bezel bestaat uit drie lagen kunststof met carbonvezels. De bovenste laag is semi-transparant zodat je het carbonmateriaal binnenin kunt zien.

Het Casio Royal Air Force x G-Shock Gravitymaster horloge… ijzersterk

Daarnaast beschikt het horloge over designelementen die zijn geïnspireerd op de luchtvaart, zoals de drie knoppen aan de rechterkant die lijken op de stuurknuppel van een helikopter. De kleurstelling is geïnspireerd op de Eurofighter Typhoon, een gevechtsvliegtuig dat is ontworpen om tijdens operaties niet op te vallen in de lucht.

Gravitiymaster tech

Het Gravitiymaster biedt nog veel meer extra’s: het horloge heeft namelijk een Quad Sensor-systeem met kompas, hoogte-/barometer en thermometer. Ook beschikt het horloge over een versnellingsmeter die het aantal stappen bijhoudt. Op deze manier kunnen logboeken van alle activiteiten tijdens verschillende vluchtmissies heel gemakkelijk bijgehouden worden. En verbind je ‘m via Bluetooth met de G-Shock Connected App (Android en iOS), vind je daar ook nog eens een speciale functie binnen de app die missielogboek, locatie-indicator, automatische hoogtekalibratie en verbrande calorieën weergeeft. Dit alles maakt het horloge zeer veelzijdig voor de meest uitdagende operaties.

LEES OOK  De nieuwe Omega Seamaster James Bond editie
Het Casio Royal Air Force x G-Shock Gravitymaster horloge… ijzersterk

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Royal Air Force x G-Shock Gravitymaster-horloge is vanaf eind oktober in een beperkte oplage te koop bij geselecteerde Casio-verkooppunten en online. De adviesprijs is € 369,- euro.

<