Helikopterstunts boven New York door Aaron Fitzgerald

Helikopterpiloot Aaron Fitzgerald, onderdeel van het Red Bull Air Force team, laat in deze video zien dat hij beschikt over stalen zenuwen en indrukwekkende skills. Met zijn helikopter doet hij de meest ‘onmogelijke’ stunts boven New York City, waaronder een aantal barrel rolls en verschillende nosedives.

Fitzgerald en Red Bull kozen de open ruimte boven de Hudson-river in New York om de toeschouwers te verbazen met een breed scala aan helikoptertrucs. Hier is alles wat je moet weten:

  • Fitzgerald voerde de barrel rolls en verschillende nosedives uit voor het Statue of Liberty, Battery Park en langs de West Side Highway.
  • De Red Bull-helikopter kan de stunts uitvoeren doordat gebruik wordt gemaakt van een unieke titaniumrotor. Hiermee kan Fitzgerald de luchtstroom door de rotor omkeren zonder iets te beschadigen, zodat hij de manoeuvres veilig kan uitvoeren.
  • Toeschouwers in het gebied waren tegelijkertijd verrast om op te zien en getuige te zijn van de hooggekwalificeerde luchtvlucht in hun eigen achtertuin.
  • Fitzgerald is beëdigd met een Medal of Valor (openbare veiligheid) en brengt het grootste deel van zijn tijd door met vliegen voor de film- en televisie-industrie.

<