Vanaf begin november is seizoen 4 van de Outlander op Netflix te bekijken. Outlander-fans hebben binnenkort nog iets nieuws om op te proosten. Acteur Sam Heughan, als Jamie Fraser in dit tijdreis drama, lanceert The Sassenach Whisky.

Heughan plaatste begin dit jaar een logo op zijn Instagram-account, met de tekst “The Sassenach Unique Spirits” en het nationale dier van Schotland, de eenhoorn.

Met het bijschrift: “Unique. @sassenachspirits Distilling now in Scotland… Drop by drop.”

 

De whisky maakt deel uit van de nieuwe onderneming van Heughan, Great Glen Company, en in een eerder dit jaar gepubliceerd interview met The Scotch Malt Whisky Society sprak hij over zijn droom om zijn eigen whisky te creëren.

“Ik heb de Great Glen Company opgericht om producten te produceren waarin ik geloof, met mijn erfgoed en passie als inspiratie,” zei hij. “We werken momenteel aan mijn merk whisky met onze eerste aankondiging binnenkort. De eerste stop is duidelijk de levenslange droom van het hebben van mijn eigen dram.”

Het project is al enkele maanden aan de gang, waarbij Heughan een kijkje achter de schermen deelt op het proces op sociale media.

Afgelopen mei plaatste Heughan een teaser tijdens de eerste fotoshoot voor het merk op sociale media.

 

Een releasedatum voor de whisky is nog niet gedeeld, hoewel SassenachSpirits.com wel een teaservideo bevat en een formulier om u aan te melden voor een nieuwsbrief.

Heughan heeft het de laatste tijd niet stilgezeten. Naast het werken aan Sassenach-whisky lanceert hij een podcast met acteur Graham McTavish genaamd Clan Lands, die zich zal richten op de geschiedenis, cultuur en het landschap van Schotland.

Outlander seizoen 5

Natuurlijk is hij ook seizoen vijf van Outlander aan het filmen, dat in 2020 in première gaat. Bekijk hieronder een voorproefje van wat er gaat komen:

Bron: Town & Country
<