Koninklijke DSM, een wereldwijd wetenschappelijk bedrijf op het gebied van Voeding, Gezondheid en Duurzaam Wonen, helpt professionele fietsers van Team Sunweb waaronder Tom Dumoulin – sneller te herstellen in de Tour de France van dit jaar met haar dieet-antiplatelet, Fruitflow. Dit maakt deel uit van het innovatiepartnerschap tussen DSM en Team Sunweb dat gericht is op het verbeteren van de gezondheid, voeding en fietsmaterialen van de professionele atleten.

De veeleisende trainingsregimes van professionele atleten belasten het lichaam enorm. Intensieve inspanning activeert de bloedplaatjes van het lichaam binnen ongeveer drie minuten, wat leidt tot de productie van trombine en adrenaline in de bloedvaten. Dit veroorzaakt een ontsteking tot 48 uur, wat het herstel vertraagt ​​en de prestaties beïnvloedt. Bovendien kunnen geactiveerde bloedplaatjes ook een verhoogde bloedstolling veroorzaken en is dit gekoppeld aan diepe veneuze trombose en longembolie.

Studies bij wedstrijd-roeiers hebben aangetoond dat formuleringen met Fruitflow, een baanbrekend natuurlijk ingrediënt, de toxische effecten van lichaamsbeweging met meer dan de helft kunnen verminderen. Fruitflow wordt gewonnen uit de gelei rond de zaden van zongerijpte tomaten en is een sterk geconcentreerde vorm van meer dan 30 in water oplosbare bioactieve stoffen waarvan klinisch is bewezen dat het helpt bij de aggregatie van bloedplaatjes.

Fruitflow is toegevoegd aan de diëten van Team Sunweb fietsers door hun sport voedingsdeskundige als een geheim wapen om het herstel te ondersteunen. Het team denkt dat het hen al een voorsprong heeft gegeven, want ze hebben twee van de top 10 plaatsen behaald in het algemeen klassement aan de Giro d’Italia. Fruitflow + Omega-3 wordt nu door Team Sunweb gebruikt tijdens de Tour de France, die dit weekend begint.

“Voor topsporters zijn de marges tussen overwinning en mislukking klein. Professionele atleten hebben hun voeding nodig om hen op alle mogelijke manieren te ondersteunen, zowel door training als door evenementen” zegt Ruedi Duss, global business en marketing manager bij DSM Nutritional Products. “Fruitflow was het eerste natuurlijke cardio-beschermende functionele ingrediënt dat goedkeuring kreeg van een artikel 13.5 claim van de Europese Commissie en is ideaal voor fietsers die hun herstel moeten ondersteunen voor maximale prestaties.”

Team Sunweb-wielrenner, Tom Dumoulin, vult aan:

“Tegen het einde van de Giro d’Italia was het hoog houden van het vermogen een uitdaging. Ik voelde dat door Fruitflow aan ons voedingsregime toe te voegen, het bijdroeg aan een sterker gevoel in de laatste dagen. Effectief herstel heeft een groot verschil gemaakt voor mijn algehele prestaties. Het is een verademing wetende dat ik op Fruitflow kan vertrouwen in een evenement dat net zo belangrijk is als de Tour de France.”