Kampeer addict, klusjesman of stadsavonturier, er is een Leatherman FREE multitool dat in ieders zak of rugzak past. Met een groot aantal Leatherman-tools voor vrijwel elke taak, kan het lastig zijn om de perfecte EDC, oftewel every-day-carry, multitool te kiezen. 

Maar maak je geen zorgen, wij belichten in dit artikel de Leatherman FREE serie om je te helpen kiezen van het perfecte Leatherman-kerstcadeau voor elke doe-het-zelver, avonturier, knutselaar en worst-case-scenario prepper.

Welke Leatherman moet ik kopen?

Leatherman heeft recent de FREE serie op de markt gebracht. Het mooie van de FREE serie is het unieke design en de magnetische sluiting. Dit systeem maakt gebruik van magneten die ervoor zorgen dat de tool soepel opent en blokkeert. Hier komt nooit meer een nagel aan te pas en zijn ze te openen met één hand. Bovendien vermindert dit mechanisme slijtage aan de individuele onderdelen waardoor een FREE tool een nog langere levensduur heeft dan al zijn voorgangers.

De P-, K- en T-serie

De FREE tools bestaan uit een P-, K- en T-serie die allen zijn voorzien van het magnetische openingsmechanisme. Maar waar staan de P-, K- en T nu voor?

T = Tool | Dit zijn de lichtste van het stel en zouden moeten dienen als een solide optie voor dagelijks dragen (EDC) voor diegenen die op zoek zijn naar een slank, lichtgewicht gereedschap in vergelijking met de anderen op deze lijst.

LEES OOK  Review: Leatherman FREE P2 Multitool

K = Knife | Leatherman heeft de FREE K-Series gemaakt voor wie op zoek is naar een stevig mes met een soepele werking. Door de magneten in het ontwerp is het openen en sluiten van het mes erg soepel en vreemd genoeg bevredigend.

P = Pliers | De meest veelzijdige tool tot nu toe in het op een ‘tang’ gebaseerde ontwerp van Leatherman. De P-serie biedt tussen maar liefst 19 en 21 tools beschikbaar.

FREE T2 & T4 

Welke Leatherman tool
FREE T4

De Leatherman FREE T2 heeft z’n tools aan de buitenkant zitten waardoor ze gemakkelijk geopend kunnen worden. De T2 is uitgevoerd met de volgende tools: mes, platkop schroevendraaier (M), platkop schroevendraaier (XS), flessenopener, kruiskop schroevendraaier, mini priem, verpakkingsopener, platkop schroevendraaier (S). 

De FREE T4 is daarnaast nog voorzien van een vijl, schaar en pincet. Ook is de T4 in de kleuren, zilver, rood, blauw en groen te verkrijgen.

FREE K2 & K4

Welke Leatherman tool
FREE K2

Net als de T-serie heeft de K-serie z’n tools aan de buitenkant zitten waardoor ze gemakkelijk geopend kunnen worden. De FREE K2 is uitgevoerd met de volgende tools: mes, platkop schroevendraaier (M), platkop schroevendraaier (XS), flessenopener, kruiskop schroevendraaier, mini priem, verpakkingsopener, platkop schroevendraaier (S). Z’n grote broer, de FREE K4 is ook nog voorzien van een schaar.

LEES OOK  De Leatherman Charge Plus Red multitool in signaalrood

De K2 is ook in de kleuren, zilver, rood, blauw en groen te verkrijgen.

FREE P2 & P4

Welke Leatherman tool
FREE P2 & P4

Uiteraard heeft ook de P-serie z’n tools aan de buitenkant zitten. Tevens is de tool uitgevoerd met verwisselbare draadknippers. De Leatherman FREE P2 is uitgevoerd met 19 tools: punttang, gewone tang, draadknipper, kabelknipper, krimptang, combinatiemes, schaar, hout/metaal vijl, platkop schroevendraaier (M), platkop schroevendraaier (XS), priem, blikopener, flessenopener, kruiskop schroevendraaier, mini priem, verpakkingsopener, kabelstripper, meetlat, platkop schroevendraaier (S), verwijderbare clip. En, net al bij de vorige benoemde is er ook en Leatherman FREE P4 uitvoering met nog meer tools.

Je zou bijna zeggen dat een Leatherman FREE een must-have is voor iedereen. Het meenemen wordt net zo vanzelfsprekend als ’s ochtends je, smartphone, sleutels en portemonnee pakken.

Leatherman FREE Kerst Winactie

De winnaars zijn:

  • T4 – M. Janssen
  • K2 – J. Vrielink

De tools komen jullie kant op.

Deze winactie liep tot en met 31 december 2020.

<