Hoewel de nieuwe Defender zich nog wereldwijd moet bewijzen als waardig opvolger van de oer-Defender, verwacht ik dat de die-hard fans van het oude model ook snel ‘om’ zullen zijn. Het is en blijft een werkpaard, alleen een die van alle technieken en gemakken is voorzien. Als ex-Defender eigenaar moet ik bekennen dat het Spartaanse er wel af is. Toch blijf ik liefhebber, hoewel de Menquiry autotest nog moet komen. Desalniettemin biedt Land Rover de accessoires om de klant het avontuur aan te laten gaan met de Defender.

De nieuwe Defender is en blijft avontuurlijk

Samen met specialist Autohome heeft Land Rover een daktent voor de nieuwe Land Rover Defender 110 ontwikkeld. Dankzij het robuuste ontwerp en het gebruiksgemak is in alle comfort te genieten van bijvoorbeeld korte kampeerreizen met de Defender 110.

De daktent is net zo sterk en capabel als de Land Rover Defender 110 waarvoor hij ontworpen is. De daktent is in een handomdraai op te zetten en vervaardigd uit materialen die zich in de meest uitdagende klimaten bewezen hebben. De gebruiker hoeft slechts de sluiting aan de achterkant los te maken en het kunststof dakdeel een beetje op te lichten. Hierna nemen gasdrukveren het over laten de stoffen koolstofkleurige zijkanten volledig openen. Een lichtgewicht omhulsel van glasvezel beschermt de tent wanneer deze niet wordt gebruikt.

LEES OOK  De Land Rover New Defender is een feit

De nieuwe Defender is en blijft avontuurlijk

Geschikt voor twee volwassenen

De daktent van 2,3 meter lang, 1,3 meter breed en 1,5 meter hoog is geschikt voor twee volwassenen en omvat een volwaardige luxe katoenen matras inclusief kussens, LED-binnenverlichting en een opbergnet. De tent is vanaf beide zijden van de auto eenvoudig toegankelijk. Land Rover levert de daktent met een uitschuifbare aluminium toegangsladder. Deze kan worden opgeborgen in de hiervoor bestemde opbergtas als de tent niet in gebruik is. Voor maximale stabiliteit en aerodynamische efficiëntie is de tent onderweg zo plat mogelijk.

Waar te koop?

De daktent voor de Land Rover Defender 110 is de koop bij de Land Rover-dealers. De prijs bedraagt € 3.082,- exclusief btw. De nieuwe Land Rover Defender is de meest capabele en connected Land Rover tot nu toe. De All-New Defender 110 is leverbaar vanaf € 102.520,-. Configureren en bestellen kan ook. Later dit jaar volgt de fiscaal zeer aantrekkelijke ‘Commercial’-uitvoering op grijs kenteken.

De nieuwe Defender is en blijft avontuurlijk

<